Bonnemaison

Compartir

Barcelona: Inici del cicle de converses del LAB Bonnemaison

Aquest 3 de juny, comença el primer cicle de converses del LAB Bonnemaison. Es tracta d’un espai de trobada, diàleg, reflexió i intercanvi de coneixement entorn les polítiques públiques de gènere, el lideratge i l’activisme feminista.

La Diputació de Barcelona vol generar i debatre pràctiques en polítiques locals de gènere i fomentar l’aprenentatge i l’intercanvi d’experiències i polítiques feministes del territori sobre: espais de participació, incidència d’ activisme feminista en innovació de polítiques públiques de gènere, i enfortir els lideratges feministes. Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5. Igualtat de Gènere. ” Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes”.

La primera de les converses, en format virtual, és  el 3 de juny, amb el títol “Humanitzar el pensament: feminismes i filosofia per a la transformació social”. Les filòsofes Begoña Román, Laura Llevadot i Núria Sara Miras conversaran sobre la filosofia com a compromís social i com a eina de transformació política individual i col·lectiva, amb perspectiva feminista. Modera: Laura Casielles, periodista, filòsofa i poeta. (Taula ja realitzada).

La segona conversa “Construint lideratges feministes en entorns masculinitzats” tindrà lloc el dijous 10 de juny i serà sobre dones que desenvolupen un rol de lideratge en entorns laborals masculinitzats. Hi  participaran: Cristina Manresa Llop, cap de la Regió Policial Central dels Mossos d’Esquadra; Candela Calle, directora General de l’Institut Català d’Oncologia; Nathalie Detry, empresària Next2People consultores;  i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. La sessió tindrà lloc de 18.30h a 20h, també en format virtual mb inscripcions en aquest enllaç.

La darrera sessió d’aquest primer cicle portarà el nom d'”El lideratge de les dones en el sector social en temps de la COVID-19″ i tindrà lloc el dijous 8 de juliol, de 10 a 11.30 h, també en format virtual. Tractarà  els reptes que planteja la crisi originada per la COVID-19 en el lideratge d’organitzacions sense ànim de lucre i polítiques públiques de l’àmbit del benestar social.  Hi participaran Fina Rubio, presidenta de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS);  Clara Romero, Fundadora de Mujeres Pa’lante;  i  una electa municipal. Moderarà Gemma Altell, psicòloga social, sòcia fundadora de G360 consultora social i de gènere i vicepresidenta de la Xarxa DDIPAS. Inscripcions en aquest enllaç.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar