Des del grup de treball de l’ICE de la UB s’està organitzant el I Congrés Internacional de Neuroeducació. Dialogant i Compartint mirades
per millor l’educació , que tindrà lloc a Barcelona els dies 25 i 26 de maig.
El Congrés vol donar a conèixer com “l’ impuls de les innovacions que acompanya la neuroeducació continua endavant”.
La Independent ja informà en l’article Jornada de neuroeducació: compartir per aprende , sobre la Jornada de Neuroeducació que se celebrà el mes de maig de 2017. Actualment diverses persones d’aquell equip com són Iolanda Nieves, Noemí Royes i Núria Tomàs formen part del Grup de Treball sobre Neuroeducació de l’ICE de la UB, dirigit per Anna Forés.
La direcció i l’organització d’aquest congrés segueix treballant per la igualtat de gènere, tant pel que fa als seus continguts amb visió de gènere com en l’organització, on compten amb una forta presència de dones, des del comitè científic, en el que el percentatge està equiparat, passant pel comitè executiu en el qualsón tot dones, o el comitè de facilitació de Postgraus en Neuroeducació, on la proporció és de 2 homes i 7 dones, per exemple.
Les i els ponents són personalitats docents i investigadores de primer ordre de les universitats i entitats més avançades en neurociència i educació de diverses ciutats i països del món: Víctor M. Rivera (Argentina, Estats Units, Republica Dominicana, Puerto Rico i Espanya); Anna Forés ( Barcelona); Dr. Fabián Román (Argentina, Uruguai, Colombia); Mauricio Conejo (Anglaterra, Carib, Puerto Rico i Argentina ); Rosalba Gautreaux (Buenos Aires. Argentina); Rosa Casafont ( Barcelona, Santiago de Compostela, ); José Ramón Gamo ( Espanya); Esther Hierro (Espanya); Imma Marín (Espanya). Daluhl Ordehi (Espanya i Argentina); Victoria Poenitz (Uruguai); David Bueno ( Barcelona. Oxford); Jesús C. Guillen ( Barcelona, Madrid, Buenos Aires); i Marta Portero (Barcelona, Girona, Madrid, Bogotà.