Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Barcelona: Convocat el Premi a la Recerca Francesca Bonnemaison

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, impulsa des del 2003 el Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison, que finança projectes de suport d’igualtat de gènere i de diversitat sexual i de gènere i al disseny d’eines per a la seva aplicació als ajuntaments de la província de Barcelona.

El premi, dotat amb 6.000€ és per a la persona física, de qualsevol nacionalitat, que tingui el nivell acadèmic corresponent a una llicenciatura, diplomatura o a un grau universitari. El termini de propostes finalitza el 20 de gener de 2023 i la recerca guanyadora es donarà a conèixer el proper 9 de març en unes jornades de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social sobre municipis cuidadors que tindrà lloc a Barcelona, sota l’impuls.

El Premi s’inscriu en les activitats del LAB Bonnemaison: un espai d’innovació en matèria de polítiques públiques locals de gènere i que faciliten l’accés de les dones als espais de lideratge i de transformació. Francesca Bonnemaison i Farriols fou una dona clau en l’accés a la cultura i l’educació de les dones al primer terç del segle XX a través de l’educació, la cultura i la tradició catalanes.

Als darrers anys han estat premiats els treballs de recerca:

2018: “Contractació pública municipal amb perspectiva de gènere. Potencialitats i límits de les clàusules socials, clàusules d’igualtat i altres eines”, de la sociòloga experta en economia feminista, Iolanda Fresnillo i Sallan.

2016: Guia de Famílies a Famílies. I si eduquem sense sexisme? Síntesi de la recerca “Esteroreotips de gènere i estratègies familiars de resistència a les normes: la creativitat de mares i pares per una educació no sexista” , de l’antropòloga Alice Van den Vogaert.

2016: “Anàlisi qualitativa de les representacions de gènere i les intervencions en l’àmbit del sexisme en famílies que viuen a Catalunya” , de l’antropòloga Alice Van den Vogaert.

2016: “I si eduquem sense sexisme? Una guia de famílies a famílies”, de l’antropòloga Alice Van den Vogaert.

2014: Recerca “Guia pràctica per a la realització de polítiques transversals de gènere en l’àmbit municipal”, de la Doctora per la Universitat Rovira i Virgili i experta en gènere Mònica Gelambí Torell.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

De feminismes i transfòbies Sobre l’Escola Feminista d’Estiu 2022

El passat 21 i 22 d'Octubre es va celebrar a Caladona la XII Escola Feminista...

8 de marzo. Ciudadanas globales: saludo sororo y vital por el 8 de Marzo, Día Internacional de las Mujeres Trabajadoras

La Red de Migración, Género y Desarrollo integrada por la Asociación Integració de Joves Llatinoamericans,...

Què en pensa… Imma Moraleda. PSC

Què en pensa… Imma Moraleda. PSC La igualtat de gènere ha estat a l’agenda política...