Divendres 09 juny 2023

Divendres 09 juny 2023

Crit per a la República a Igualada

 

 

OPINIÓ

Aquest dilluns no ha estat un dia qualsevol, la notícia de l’abdicació del Rei Joan Carles I a favor del seu fill el Príncep Felip, ha sacsejat alguna cosa més que la actualitat informativa forçant canvis en la programació de tota la graella dels mitjans de comunicació.

Ha provocat una reacció generalitzada en el conjunt de la societat que, farta de la situació actual, exigeix canvis estructurals, bàsicament basats en un aprofundiment de la democràcia.

Cap al migdia d’aquest mateix dilluns ja es convocaven concentracions a les ciutats d’arreu de l’Estat per reclamar la República. A Catalunya, per part de formacions polítiques com ara ERC-ICV-EUiA, CUP, Procés Constituent, Compromís i Més per Mallorca, també es convocaven concentracions davant els propis Ajuntaments. En alguns casos es reclamava un referèndum per decidir si es vol optar per un model republicà o bé es vol perpetuar la monarquia, mentre que les forces independentistes varem reclamar directament la República Catalana.

 

 

Reivindicant la República un anhel que ve de llumy 1

 

Les dues expressions varen ser presents dilluns a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Un grup de joves va llegir un manifest en clau independentista, mentre que un altre grup enarborava la bandera republicana reclamant un anhel que ve de lluny.

Tan aquests grups com la majoria de concentrats a la plaça teníem clar que apostem per aprofundir en la democràcia, és a dir, que reclamen poder votar-ho tot, des de si Catalunya s’ha de convertir en un estat i si aquest ha de ser independent, a si no ens agrada la monarquia perquè limita la democràcia en no poder votar el propi Cap d’Estat perquè aquest es renova per raons de nissaga, i –a més- perquè té impunitat davant les lleis.

Volem votar-ho tot, tot i tot. Però el procediment de Llei orgànica de successió, amb un sol article, ho preveu com un tràmit “exprés”, segrestant un debat exigit al carrer aquest dilluns on es faci prevaler no ja si monarquia o república sinó la mateixa essència de la democràcia. A Igualada també hem sortit al carrer i ho tenim clar. República!!!.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La fotògrafa Ana Palma i el seu univers d’imatges flamenques

A Sant Benet he anat

Manifestació 10 de març a Barcelona acompanyant a la SuperWomanShiva