CARTELL-MOSTRA-2021.Paisatge-714x1024

Compartir

Barcelona: 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

S’inicia la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona després de sortejar un any totalment excepcional i extraordinari. La pandèmia global ha suposat aprenentatges vitals transcendents, també per al món cultural. 

Així ens presenten les organitzadores, la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona: “Els coneixements que les feministes i les ecofeministes fa dècades que divulguen sonen amb força en més altaveus que mai: som interdependents, som ecodependents i la vida és una possibilitat més que una certesa. El principi de col·laboració que mou l’activitat de la Mostra -amb altres entitats, amb altres espais de la ciutat i de país, amb institucions, cineastes, crítiques i distribuïdores …- és la principal raó per la qual la Mostra és avui possible, gairebé trenta anys després de la primera edició, en un llunyà 1993. la complicitat, la simbiosi i el mutualisme són mecanismes presents en la pràctica cultural que vol i necessita la societat”.

El 2020, la imatge de la Mostra, dissenyada per l’artista visual Martina Manyà, feia referència a les constel·lacions i a l’univers com a espai on la ciència ficció feminista pot imaginar millors narracions de present i de futur. Aquest 2021, un any després del xoc pandèmic, Manyà aconsegueix apropar a un paisatge terrenal i es submergeix, sòl baix, evocant la simbiosi mutualista de l’humus, els fongs i les arrels a través d’un collage tenyit amb pigments naturals. En el vídeo es pot veure el procés darrere de la imatge de la mà de l’artista.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar