Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Afganistan: Una altra periodista assassinada per defensar les llibertats / La Independent / Notícias Gènere

El passat 10 de desembre, homes armats van assaltar el vehicle en què Malala Maiwand anava de camí als estudis de Enikass Ràdio i TV, a la ciutat de Jalalabad. Ella i el seu conductor van ser abatuts a trets morint a l’acte.

 

 

   

 

Els assassinats de la periodista afganesa i el seu conductor van ser reivindicats per l’Estat Islàmic (EI), el qual l’ha publicat en un comunicat difós per un dels canals de propaganda de l’EI a Telegram.

Precisament van executar l’assassinat el 10 de desembre, dia en què es commemora els Drets Humans, drets de totes les persones i a què aspiren totes les nacions i pobles del món. Malala, a més del seu treball en el camp del periodisme, era una dona coneguda per ser activista en favor dels drets de les dones i infants afganesos. Ha estat un nou atac selectiu contra periodistes, implicades en la pau i contra totes les violències. En el col·lectiu ja s’han comptabilitzats, segons Reporters sense Fronteres mes de mig centenar de morts assesinats en les últimes dues dècades.

Es considera que la majoria dels atacs que s’han efectuat contra periodistes, han estat planejats amb tota precisió, per acabar amb els que consideren més implicats amb la defensa de les llibertats. Aquesta pràctica s’està agreujant últimament i dutes a terme amb tota impunitat.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Feminisme, l’alternativa

Formem part d’una societat malalta on es trafica amb els cossos de dones i xiquetes,...

Portugal: Interseccionalitat, Comunicació i Cultura / La Independent / Notícies Gènere

Carla Cerqueira, del Centre de Estudos de Comunicação i Sociedade de la Universidade do Minho...

Cuba: El film “Verde verde” provoca enrenou

“No importa cómo la gente se come el helado”. Verde verde en la veu dels...