Grecia 1

Compartir

Grecia: GAMAG EUROPE protesta per les detencions de feministes gregues a Atenes el 25N

Les feministes gregues estan preparant una protesta contra els arrestos que es van produir durant les manifestacions del 25N, dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, que es van convocar a la plaça Sintagma d’Atenes.

GAMAG EUROPE (GE)* protesta davant el govern grec per la detenció de 14 dones, en els aldarulls del 25N que van ser prohibides amb l’excusa que totes les reunions eren il·legals, degut a les mesures del covid-19. La reunió de protesta contra la violència sexista no va ser massiva i totes les dones i homes que es van manifestar ho van fer respectant les mesures anti-covid. 

Malgrat la precaució de les dones, 14 d’elles van ser portades a comissaria, detingudes durant 5 hores, i 11 d’elles han estat acusades de reunió il·legal. El judici ha estat anunciat per d’aquí uns mesos. Entre les  acusades hi ha un home solidari.

A més van imposar una multa de 300 euros a cadascuna d’elles pel denominat “moviment innecessari”. GAMAG EUROPE exigeix l’anul·lació de les multes i dels càrrecs imposats. Aquest comportaments autoritaris, diu la xarxa europea és un altre tipus de violència contra les dones i a més a més esdevinguda el mateix 25N, dia internacional contra les violències vers les dones.

Feministees dw.com

*GAMAG EUROPE  és el capítol regional regional de la Global Alliance for Media and Gender, un moviment global dedicat a promoure la igualtat de gènere en i a través dels mitjans de comunicació. 

Veure text original en grec

Facebook: @GAMAGEurope 

Twiter: @europe_gamag

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.

També et pot interessar