evento afaemme

Espais de Dones: AFAEMME

 

L’Associació d’Organitzacions d’Empresàries de la Mediterrània (AFAEMME) és una federació d’associacions d’empresàries, creada el 2002 a Barcelona, que compta amb 60 organitzacions radicades a 24 països mediterranis.

 

AFAEMME és una coordinadora de projectes d’igualtat europeus i mediterranis de negoci i de recerca innovadora. Una plataforma connectada a una xarxa per a dones de tota la Mediterrània, que vol incidir i fer lobby a favor de la igualtat entre gèneres i facilitar l’accés de dones en la presa de decisions en l’economia.

Entre els seus objectius destaquen el promoure l’esperit emprenedor a les dones. Empoderar-les per ocupar llocs de direcció. Promocionar la igualtat i la diversitat en les seves organitzacions. Organitzar esdeveniments i missions empresarials. I també, assessorar i donar assistència tècnica.

 

 

socies afaemme

Algunes sòcies d’AFAEMME

 

 

Activitats i serveis

Entre les diferents activitats i serveis que realitza aquesta federació destaquen la promoció de la igualtat en el treball i la millora del desenvolupament professional de les dones eliminant la discriminació per qüestió de gènere, alhora que es promociona també les relacions i les sinèrgies entre les empresàries mediterrànies.

AFAEMME vol contribuir al desenvolupament cultural de les empresàries d’aquesta zona geogràfica, per això volen incidir en una cooperació internacional en igualtat d’oportunitats. L’aspecte cultural és important, i promouen activitats comunes i projectes participatius on reforçar la diversitat i la solidaritat com a forma de superar l’aïllament.

Un altre aspecte important és el paper de lobby que fan per reforçar la igualtat d’oportunitats laborals i facilitar l’accés de les dones als llocs on es prenen les decisions a nivell econòmic. Això és fonamental per millorar les condicions legals, econòmiques i socials per a les dones. També és molt important millorar la visibilitat que tenen en els mitjans de comunicació i, amb aquest motiu, creen esdeveniments i campanyes específiques per generar debat en l’opinió pública.

 

 

trobada afaemme

Assistents a un esdeveniment de la federació

 

 

Participació de les sòcies

Com a federació d’associacions, AFAEMME aglutina a les sòcies de 60 organitzacions repartides en 24 països de les dues ribes mediterrànies. Les seves sòcies estan interconnectades i constantment realitzen activitats per promoure les dones en l’àmbit empresarial i econòmic.

Una manera d’estar en relació és, justament, gràcies a la Newsletter que es publica de forma trimestral i que recull gran part de les activitats realitzades, així com les seves inquietuds.

Un altre aspecte important, que val la pena destacar, és la col·laboració existent entre les diferents associacions que formen part de la federació a l’hora de col·laborar en estudis conjunts i en el traspàs de bones pràctiques. Així com en la participació de projectes i programes amb la Comissió Europea i la Unió de la Mediterrània.

 

 

congres afaemme

Congrés d’AFAEMME

 

 

Creant sinergies

La suma d’associacions que formen part d’AFAEMME al seu torn estan coordinades amb altres organitzacions i associacions de dones amb les que comparteixen l’avanç de les dones en tots els àmbits, molt especialment en el camp de l’economia i l’empresa.

A hores d’ara estan organitzant el XI Fòrum d’Empresàries de la Mediterrània que s’emmarca en la XIII Setmana de Líders Econòmics de Barcelona que es realitzarà el novembre del 2019, en col·laboració amb la Unió per la Mediterrània (UfM), ASCAME (Associació de Càmeres de Comerç de la Mediterrània), la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i la Cambra de Comerç d’Espanya.

Així mateix, s’està dissenyant la III Fase del projecte “Young Women as Job Creator” per donar poder a joves emprenedores de la Mediterrània, en col·laboració amb la Unió per la Mediterrània (UfM). Aquest projecte compta amb la participació d’associacions d’AFAEMME a Algèria, Grècia, Líban i Turquia.

Actualment des de la seu a Barcelona s’està treballant com a Consultoria de Gènere i Diversitat per a empreses de diferents sectors realitzant assessorament i assistència tècnica, formació de diferents programes a mida de l’empresa, igualtat d’oportunitats, coresponsabilitat i conciliació, lideratge i empoderament entre d’altres.

De cara al futur, comenten a La Independent que “ens agradaria convertir-nos en la major consultora de diversitat i gènere de la Mediterrània”.

 

logo afaemme

 

Més informació:

AFAEMME

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

També et pot interessar