Dilluns 15 juliol 2024

Dilluns 15 juliol 2024

El Festival Dona Crea-Crea Mujer 2022 vol ser un referent teatral a Barcelona

El mes de desembre torna la Mostra amb novetats en teatre, cinema, música i dansa.

Després de la bona acollida del festival al 2021, en que quatre de les obres programades varen omplir de reflexions, riures, i complicitats el teatre del Centre Cívic Besòs, es podràaudir d’espectacles novedosos amb perspectiva de gènere, que segons les organitzadores “aportan una reflexió sobra la marginació de sexes…” La 3a Mostra del Festival Dona Crea-Crea Mujer* torna el desembre, formant part de la programació teatral de Barcelona, i continua presentant les representacions en el teatre del Centre Cívic Besós- Maresme (excepte una d’elles).

alt

Tots els divendres es podrà gaudir de diversos espectacles. Els dies 2, 16 i 30 de desembre a les 19,30h al C.C. Besòs_Maresme, i el 9 de desembre a les instal·lacions del Laboratori Jessica Walker (20h.),

La novetat d’aquesta edició del Festival és l’acord de col·laboració amb el Laboratori-Escola d’expressió corporal dramàtica, dirigida per Walker, que presenta LORCA, un homenatge especial a Federico Garcia Lorca, de la Companyia Laboratorio Teatro. És gratificant la simbiosi realitzada pel Laboratori -Escola de Walker.

alt

Mercé Espelleta, co-directora del festival ens comenta que en aquesta edició presentan una pel·lícula: “Mi vacio i yo”, i ens explica aquesta novetat: “Com a directora de casting vaig col·laborar des del principi en el projecte, i em vaig sentir molt identificada amb la historia de Raphaëlle Pérez, que en la pel·lícula ens parla de la seva transició personal, i com va descobrir que no era gai, sinó una dona en el cos d’un home”. El film ha estat seleccionat en diversos festivals durant aquest any: Festival de Màlaga, Premi Especial del Jurat Biznaga de Plata. Festival de Rotterdam, Secció OficiaL. Santa Barbara International Film Festival, Secció oficial. D/A Film Festival, Un impuls col·lectiu, Barcelona,  Cinespaña, Premi del Públic.  Seminici 2022, Valladolid.  Premi millor pel·lícula al Festival Som Cinema (Lleida). Serà la cloenda d’aquesta Mostra el 30 de desembre a les 19,30h, al C.C.Besós-Maresme.

adonacrea_mivacioyyo_pet2.jpg

Una altra de les novetats a destacar és l’estrena a Barcelona de “MENINA, soy una puta obra de Velázquez” coproducció amb el Festival de Teatre Clàssic de Càceres, que aborda l’assetjament escolar, el bulling des del punt de vista d’una víctima. Aquesta obra ha estat seleccionada a la Fira de Teatre Internacional d’Osca. Es veurà el divendres 16 de desembre a les 19,30h, al C.C. Besós-Maresme.

alt

Per a la inauguració del festival el divendres 2 de desembre, s’ha organitzat una sessió molt original que reuneix la música i la dansa. “UniverSound” amb Leo Aguilar vol envoltar l’espai amb la música de les esferes i els planetes, entre el silenci i la vibració, amb un concert de Gongs. La ballarina de dansa acrobàtica Emilia Marxen amenitzarà aquesta experiència única sensorial i musical, a les 19.30h al C.C. Besòs- Maresme.
[Consultar la programació i el vídeo resum]

* Lloc Espectacles: C.C. Besòs- Maresme: Rambla Prim, 87 (Barcelona)
Laboratorio Jessica Walker: Passatge Sant Antoni Abat, 6 de Barcelona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Orientals. Dolors Viñas entrevista a Marta Simó

Programa Orientals, emès el dia 29 d’abril de 2011. La periodista Dolors Viñas entrevista a...

Internacional: Informe sobre defensors i defensores de DDHH d’Amnistia Internacional / La Independent Notícies Gènere

Amnistia Internacional acaba de publicar el seu informe “Defensar drets humans a les Amèriques:...

Barcelona – Marroc: Portadores i temporeres al Marroc profund, des del periodisme amb visió de gènere / La Independent / Notícies gènere

Debat periodistic* amb perspectiva de gènere al voltant del llibre “A la mujer y a...