Dimarts 07 maig 2024

Dimarts 07 maig 2024

Compartir

Bolívia: Mujeres Creando realitzen estudi d’homofòbia i masclisme al Parlament / La Independent / Noticies gènero

Les Mujeres Creando de Bolívia han iniciat una investigació per determinar les característiques de l’homofòbia i el masclisme al Parlament bolivià, des d’on en diverses ocasions s’han produït des pronunciaments fins a actes contraris a la tolerància i igualtat de drets cap a tots els sexes.

 

Maria Galindo fen una entrevista a un parlamentari bolivià

Després de gestions i de mobilitzacions, aquesta agrupació feminista, de la que Maria Galindo n’és el rostre més mediàtic, va aconseguir que la Vicepresidència de l’Estat Plurinacional bolivià els cedís un espai físic on van començar a realitzar entrevistes a parlamentaris i parlamentàries; però, encara busquen finançament per pagar les despeses i publicar els resultats de l’estudi, de manera que demanen suport a través d’un Verkami.

L’inici d’aquest estudi va coincidir amb una desafortunada frase del president Evo Morales, per la qual va haver de demanar disculpes, dient a la seva Ministra de Salut: “no vull pensar que vostè és lesbiana”, tot cridant-li l’atenció perquè estava distreta quan ell feia un discurs.

“Estudiar l’homofòbia en el poder polític és oportú i urgent, perquè l’homofòbia no és el rebuig a qui som meravellosa i joiosament no heterosexuals, sinó que l’homofòbia expressa una sexualitat reprimida, masclista i violenta. Estudiar l’homofòbia al Parlament ens permet, en realitat, estudiar la sexualitat dels que ens representen i dels qui ens governen”, explica Galindo a la seva columna d’opinió.

“Cap moviment marica del món s’ha plantejat un treball tan original, tan polític i que regiri des de la mariconeria la democràcia. Nosaltres sí que ens ho hem plantejat i ho estem fent lenta i calladament, i sorprenentment amb el vacil·lant auspici de la Vicepresidència, que va acordar obrir-nos les portes de ‘casa’ per interpel·lar sobre el plaer i els seus mecanismes “, afegeix.

 

Més informació:

Suport a Mujeres Creando

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El gabinet de Gabriel Boric tindrà catorze dones, entre les quals hi ha la neta de Salvador Allende

Per Redacció Diario Digital Femenino El president electe va confirmar la diputada Maya Fernández Allende...

Mèxic: Convoquen a reorganitzar al movimient feminista

(CIMAC) .- Davant el que van considerar com severes violacions als Drets Humans (DH) de...

La maleta de la Marta. Un interessant documental sobre violència de gènere “

“A Europa, tot i les bones lleis existents, el lloc més perillós per una dona,...