Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Compartir

Bolívia: Mujeres Creando realitzen estudi d’homofòbia i masclisme al Parlament / La Independent / Noticies gènero

Les Mujeres Creando de Bolívia han iniciat una investigació per determinar les característiques de l’homofòbia i el masclisme al Parlament bolivià, des d’on en diverses ocasions s’han produït des pronunciaments fins a actes contraris a la tolerància i igualtat de drets cap a tots els sexes.

 

Maria Galindo fen una entrevista a un parlamentari bolivià

Després de gestions i de mobilitzacions, aquesta agrupació feminista, de la que Maria Galindo n’és el rostre més mediàtic, va aconseguir que la Vicepresidència de l’Estat Plurinacional bolivià els cedís un espai físic on van començar a realitzar entrevistes a parlamentaris i parlamentàries; però, encara busquen finançament per pagar les despeses i publicar els resultats de l’estudi, de manera que demanen suport a través d’un Verkami.

L’inici d’aquest estudi va coincidir amb una desafortunada frase del president Evo Morales, per la qual va haver de demanar disculpes, dient a la seva Ministra de Salut: “no vull pensar que vostè és lesbiana”, tot cridant-li l’atenció perquè estava distreta quan ell feia un discurs.

“Estudiar l’homofòbia en el poder polític és oportú i urgent, perquè l’homofòbia no és el rebuig a qui som meravellosa i joiosament no heterosexuals, sinó que l’homofòbia expressa una sexualitat reprimida, masclista i violenta. Estudiar l’homofòbia al Parlament ens permet, en realitat, estudiar la sexualitat dels que ens representen i dels qui ens governen”, explica Galindo a la seva columna d’opinió.

“Cap moviment marica del món s’ha plantejat un treball tan original, tan polític i que regiri des de la mariconeria la democràcia. Nosaltres sí que ens ho hem plantejat i ho estem fent lenta i calladament, i sorprenentment amb el vacil·lant auspici de la Vicepresidència, que va acordar obrir-nos les portes de ‘casa’ per interpel·lar sobre el plaer i els seus mecanismes “, afegeix.

 

Més informació:

Suport a Mujeres Creando

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar