Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

ONU: 140 milions de dones i nenes pateixen actualment les conseqüències de l’ablació / La Independent / Notícies gènere

Foto Fundación Kirira

El passat 6 de febrer va ser el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF). Tres milions de nenes pateixen el risc de ser mutilades cada any, segons l’OMS.

A Etiòpia, el 78 % de les dones de 15 a 49 anys han patit l’ablació i actualment el 38% de les dones tenen una filla mutilada en la seva família.

La mutilació genital femenina també és una pràctica tradicional a Kenya, on gairebé el 30% de les nenes és mutilada.

La mutilació genital femenina és una pràctica tradicional perjudicial que hauria de ser eradicada en els 29 països que encara l’entenen com a part de la seva tradició i cultura. Amenaça greument la salut de les dones i nenes i els afecta tant a nivell físic – augmentant la seva possibilitat de contraure el VIH en el moment de la mutilació i patint conseqüències irreversibles des del punt de vista ginecològic i maternal – com a nivell psicològic. A més, la MGF està estretament relacionada amb el matrimoni pactat i primerenc i amb l’abandonament escolar, agreujant encara més les seves conseqüències.

A Kenya, gairebé el 60 % de les dones i nenes que han estat mutilades opinen que aquesta pràctica no té cap tipus de benefici i el 86 % de la població femenina opina que s’ hauria d’eradicar. A Etiòpia, on el 63% es posiciona a favor de l’eradicació, un 41% de nenes i dones sense educació recolzen la continuació de la MGF, comparat amb el 5% de les que tenen estudis secundaris o superiors.

Conscients dels avenços, però també de la gravetat d’una pràctica que necessita ser eradicada, Nacions Unides va aprovar una resolució al desembre de 2012 (67/146 Intensificació dels esforços mundials per a l’eliminació de la mutilació genital femenina), en la qual reconeix “que la mutilació genital femenina és un abús irreparable i irreversible que repercuteix negativament en els drets humans de les dones i les nenes, afectant aproximadament entre 100 milions i 140 milions de dones i nenes a tot el món”.

Ajuda en Acció porta més de 30 anys donant suport a dones que han de superar dia a dia enormes obstacles per exercir els seus drets. Entre elles, les dones que han patit la mutilació genital femenina o les nenes susceptibles de ser sotmeses a aquesta pràctica en països on estem presents, com Kenya i Etiòpia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comparseres: La Plaça NO és nostra a Vilanova i La Geltrú

OPINIÓ Durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2017, el col·lectiu Bullanga Feminista tingué...

tere moll

Anècdota

Tot hi val pel que fa al respecte intercultural? OPINIÓ En alguna ocasió he...

Joventut i bisexualitat: invisibilitat i incomprensió

El 23 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat Des de fa...