Divendres 29 març 2024

Divendres 29 març 2024

Compartir

ONU: 140 milions de dones i nenes pateixen actualment les conseqüències de l’ablació / La Independent / Notícies gènere

Foto Fundación Kirira

El passat 6 de febrer va ser el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF). Tres milions de nenes pateixen el risc de ser mutilades cada any, segons l’OMS.

A Etiòpia, el 78 % de les dones de 15 a 49 anys han patit l’ablació i actualment el 38% de les dones tenen una filla mutilada en la seva família.

La mutilació genital femenina també és una pràctica tradicional a Kenya, on gairebé el 30% de les nenes és mutilada.

La mutilació genital femenina és una pràctica tradicional perjudicial que hauria de ser eradicada en els 29 països que encara l’entenen com a part de la seva tradició i cultura. Amenaça greument la salut de les dones i nenes i els afecta tant a nivell físic – augmentant la seva possibilitat de contraure el VIH en el moment de la mutilació i patint conseqüències irreversibles des del punt de vista ginecològic i maternal – com a nivell psicològic. A més, la MGF està estretament relacionada amb el matrimoni pactat i primerenc i amb l’abandonament escolar, agreujant encara més les seves conseqüències.

A Kenya, gairebé el 60 % de les dones i nenes que han estat mutilades opinen que aquesta pràctica no té cap tipus de benefici i el 86 % de la població femenina opina que s’ hauria d’eradicar. A Etiòpia, on el 63% es posiciona a favor de l’eradicació, un 41% de nenes i dones sense educació recolzen la continuació de la MGF, comparat amb el 5% de les que tenen estudis secundaris o superiors.

Conscients dels avenços, però també de la gravetat d’una pràctica que necessita ser eradicada, Nacions Unides va aprovar una resolució al desembre de 2012 (67/146 Intensificació dels esforços mundials per a l’eliminació de la mutilació genital femenina), en la qual reconeix “que la mutilació genital femenina és un abús irreparable i irreversible que repercuteix negativament en els drets humans de les dones i les nenes, afectant aproximadament entre 100 milions i 140 milions de dones i nenes a tot el món”.

Ajuda en Acció porta més de 30 anys donant suport a dones que han de superar dia a dia enormes obstacles per exercir els seus drets. Entre elles, les dones que han patit la mutilació genital femenina o les nenes susceptibles de ser sotmeses a aquesta pràctica en països on estem presents, com Kenya i Etiòpia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Unes passes endavant en el món islàmic

   Nojoud Ali del Iemen. Foto bloc brghtnepenthe   Després d’un llarg debat en la...

‘Ahora soy libre’, la cançó esperançada d’una adolescent per lluitar contra la desigualtat de gènere

 Autora de la foto, ‘Adrea Ruiz- Imatge de Maria Dueñas L’associació Ànemos, amb la col·laboració...

Més per menys

OPINIÓ Al llarg del recorregut de la punyetera crisi que ens assota hem anat veient...