Dissabte 13 juliol 2024

Dissabte 13 juliol 2024

Compartir

2 anys de presó. Juntes i diverses per una vida digna i en llibertat!

 

Diumenge 23 de febrer. 12 del migdia. A l’esplanada del parking del Centre penitenciari Puig de Les Basses, arriba gent, més d’un centenar, per reivindicar el protagonisme de totes les represaliades polítiques: empresonades, exiliades, encausades a l’espera de judici, investigades, etc. és l’acte de la campanya Cap Dona en l’Oblit. 

 23 mesos d’injustícia, aquest febrer del 2020. Dones x República hem portat la campanya a Puig de les Basses perquè és on està tancada la Consellera Dolors Bassa, presa política de l’Estat espanyol des de fa 2 anys!

És injust. És aberrant. Sentenciada per ser la responsable de l’obertura dels centres educatius l’1 d’octubre 2017…. ella però, no n’era responsable, ni era la consellera d’Educació! Però a la justícia espanyola li és indiferent i al gobierno també. 24 mesos tancada. 2 anys.

A l’altra punta del país, a la presó de Mas d’Enric, hi ha tancada la Presidenta del Parlament Carme Forcadell. Repetim injustícia. En aquest cas, per fer la feina de presidenta d’un parlament: garantir el debat parlamentari i garantir que la feina del parlament no fos un desgavell, en uns dies d’especial pràctica del filibusterisme. Més l’agreujant de ser jutjada pel seu passat d’activista com a presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. Seguim amb les injustícies….23 mesos presa política de l’Estat espanyol.

 

 

Anels foto 1

 

La Presidenta Carme Forcadell, porta 23 mesos treballant per millorar les condicions de vida a la presó, com ens ha dit una companya d’Ahotsak que l’ha visitat aquest dimarts últim, “hace de suestancia en la cárcel un proyecto para impulsar políticas que mejoren la vida de la gente”. El proper 23 de març, 2 anys de presó!

La Dolors i la Carme han començat a sortir de la presó unes hores a la setmana. És allò propi del funcionament del règim penitenciari. Ara, poden tenir cura de les seves mares, practiquen allò de la centralitat de les cures. Continuen empresonades. Continuen tancades. Continuen sent preses polítiques! Continuen sent injustament jutjades i condemnades.

 

I podem seguir amb totes.

Des de les que ja han passat per presó preventiva i esperen judici fins a les que tenen sumaris a l’espera de sortir a la llum i/o de que arribi el judici, com és el cas de la nostra companya Tània Verge, politòloga i professora de l’UPF. El seu delicte? Formar part de la Sindicatura del Referèndum, el dispositiu creat el 7 de setembre 2017 per vetllar que l’1d’octubre tothom pogués exercir el dret a l’autodeterminació amb garanties democràtiques, i que va ser dissolt el 22 de setembre de 2017. El judici començarà a finals d’abril 2020, on també jutjaran a Marta Alsina, Marc Marsal, Josep Pagès i Jordi Matas. S’afronten a quasi 2 anys de presó. Igual que el judici a la resta de la Mesa del Parlament encausada, companyes de feina de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell.

Tot plegat injust. I arriba de nou el 8 de març, i com ja vam fer el 8 de març del 2018 tornarem a tenir-les a totes presents, i també per elles farem vaga i anirem a la manifestació “Juntes i diverses per una vida digna” i en llibertat!

 

 

Fotos angels pujol 3

 

 

Continuem exigint la llibertat de les preses polítiques, les exiliades, les encausades i la cancel·lació de totes les causes obertes per defensar el projecte polític de la independència de Catalunya, per exercir drets i llibertats polítiques fonamentals, en el segle XXI.

Visca el 8 de març. Visca totes les dones que persisteixen en la defensa dels drets i llibertats de totes… aquí, a Catalunya, i a Rojava, Palestina, Nicaragua, Colòmbia, Nigèria…arreu del món.

 

A Barcelona, la manifestació del 8 de març sortirà a les 17 h de la Plaça Universitat.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Bloqueig, barrera cruel en dies durs

Per Redacció SeMLac Les difícils condicions que imposa a Cuba el bloqueig econòmic, comercial...

“Necessitem generar i provocar una reflexió social profunda i crítica per poder canviar aquest sistema injust”

Gemma Ferreón Rivera és una jove antropòloga social y cultural, cofundadora de Catàrsia, col·lectiva artística-política...

La segona mort de Doris Lessing

Marta Pessarrodona i Doris Lessing al barri gòtic, 1983. Foto de Pepe Encinas En realitat,...