Dissabte 20 juliol 2024

Dissabte 20 juliol 2024

Compartir

Vilafranca del Penedès: Conferència sobre les víctimes de les mines i el mur de la vergonya al Sàhara Occidental / La Independent / Notícies Gènere

L’Escorxador de Vilafranca acull, el 10 de desembre en el marc del Dia Internacional del Drets Humans, la conferència col·loqui* “El Sàhara oblidat: perills, impacte i conseqüències del mur marroquí al Sàhara Occidental”, a càrrec d’Elisa Pavón, periodista i copromotora de l’organització Dales Voz a las Víctimas.  L’acte també comptarà amb Joaquín Tornero, fotògraf, autor de l’exposició “Escucha el silencio”, que s’exposa al mateix espai.

 

L’objectiu de l’exposició i de la conferència col·loqui és denunciar el mur de la vergonya, cridar l’atenció sobre les víctimes, reclamar els seus drets i intercedir per una mirada del món perquè les ajudi a desenvolupar projectes per a la seva incorporació social i laboral, expliquen des de l’organització dels actes, ACAPS Wilaia Alt Penedès.

Elisa Pavón explicarà els impactes del mur marroquí de defensa conegut com a “Mur de la Vergonya”, de les mines terrestres i dels riscos a què s’exposa la població sahrauí. 

Presentarà als protagonistes de l’exposició, les víctimes supervivents, amb les quals va compartir les seves vivències. 

“Escucha el silencio” és una exposició de fotografies de Joaquín Tornero que neix de converses profundes amb les víctimes sahrauís, que han vist les seves vides trencades per l’acció de les mines terrestres i bombes de dispersió durant el conflicte bèl·lic pel Sàhara Occidental.

En signar l’alto al foc l’any 1991, el Marroc les van abandonar al desert, a ambdós costats del “Mur de la Vergonya”, mur de defensa marroquí de 2.720 Km de longitud que esquartera el territori del Sàhara Occidental. Es calcula que, al Sàhara Occidental, el nombre de mines són a l’entorn dels 10 milions. El nombre de víctimes de les mines i de les bombes de dispersió, des de 1980, és a l’entorn de 2.500 persones al Sàhara Occidental.

 

*10 de desembre, a les 19’30h, a l’Escorxador de Vilafranca. Organitza l’ACAPS Wilaia Alt Penedès amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.

Més Informació:

Dalesvozalasvictimas

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carmen Balcells

Carme Balcells, la gran pionera

Carme Balcells en una foto d’estudi de 1983 wikipedia La gran agent literària ens deixa...

MANIFIESTO: PACTO NACIONAL POR LA VIDA, LA LIBERTAD Y LOS DERECHOS DE LAS MUJERES

A LA OPINIÓN PÚBLICA Desde hace 12 años, en el país se observa una sistemática...

Barcelona: Clasicas y Modernas fa una carta oberta per a la igualtat / La Independent / Notícies Gènere

Clasicas y Modernas (associació per a la igualtat de gènere en la cultura) han decidit...