Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

“Veus que no veus”, una campanya imprescindible

 

L’Institut Català de les Dones, amb el seu compromís d’apoderament de les dones en tots els àmbits de la societat, ha impulsat la campanya Veus que no veus per millorar la representació de les dones als mitjans de comunicació.

IMG-20180301-WA0019

 

Presentació de la campanya Veus que no veus © Marta Macías

 

 

Núria Balada, presidenta de l’ICD, acompanyada de l’artista visual Marta Vergonyós, directora de La Bonne Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, i la directora de cinema Alba Cros, van presentar ahir, 28 de febrer, la campanya de sensibilització Veus que no veus, amb l’objectiu d’impulsar una visibilitat més justa i equilibrada de les dones als mitjans de comunicació.

“Avançar en la normalització de la representació de les dones i l’eliminació dels imaginaris que reprodueixin dia a dia rols i estereotips sexistes es imprescindible” va explicar la presidenta de l’ICD. A més, va fer èmfasi en la necessitat d’arribar a la paritat en tots els programes d’opinió i aconseguir una representació justa, equilibrada i positiva de les fites assolides per les dones en els diferents àmbits i disciplines socials.

Per legitimar aquesta aposta institucional, el Pla estratègic de polítiques de gènere del Govern tindrà un eix d’actuacions per a la visibilització de les dones als mitjans de comunicació i que, per a desenvolupar-les caldrà la complicitat de tots els agents implicats.

A més, l’ICD també ha presentat el dossier estadístic “Les Dones a Catalunya 2018“, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere amb els principals indicadors disponibles, a dia d’avui, de les desigualtats significatives, entre dones i homes en els mitjans de comunicació. Per exemple, les dones en programes informatius radiofònics i de televisió oscil·la entre 23& i 44 %. I a la premsa escrita, la presència mitjana de les dones es de l 23% i a la digital 34%.

Finalment, van anunciar que el dia 7 de març, hi haurà l’acte central de la campanya, amb la taula rodona Veus Visibles: la veu de les dones a l’espai públic i als mitjans de comunicació, on hi participaran Xavier Graset, director i presentador del Més324; Natza Farré, periodista i escriptora; Neus Tomas, subdirectora d’ eldiario.es; Joana Gallego, directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB i Elisenda Rovira, periodista i editora de Media.cat.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Drina Ergueta

Parlament de dones a Bolívia, del diàleg a l’acció

OPINIÓ Repàs del paper dels grups feministes i de dones organitzades en la Bolivia actual,...

Presentació de l’informe europeu sobre igualtat

    El divendres 10 de març, a les 18h30, tindrà lloc a l’Aula Europa...

Carme Porta-1

A la recerca de la felicitat

He tingut el plaer de llegir el llibre i conèixer el projecte I Visqueren Felices....