Dilluns 22 juliol 2024

Dilluns 22 juliol 2024

Compartir

Una Renda per a totes

www.redrentabasica.org

 

La Renda Bàsica Universal i Incondicional no és una proposta nova. A Catalunya la Xarxa Renda Bàsica, creada l’any 2001, lidera la proposta els darrers vint anys.

 

Durant la pandèmia va ser una proposta emergent i, actualment, el Govern de la Generalitat ha impulsat la creació d’una oficina que portarà a terme un pla pilot a Catalunya – fruit del pacte d’investidura entre ERC i
la CUP-.

Però, què és la Renda Bàsica? Com s’implementaria? Com Afectaria a la vida quotidiana? És una proposta feminista? Són preguntes sobre les quals hi ha respostes i opinions. Des de La Independent creiem que no podem quedar al marge del debat i anirem publicant tot un seguit d’articles d’opinió en els que diverses dones ens parlaran des de diferents perspectives del seu posicionament vers la Renda Bàsica.

En diferents moments els dos darrers anys s’han fet públics diferents manifestos de suport a la renda bàsica: des del feminisme, des de la cultura, des de la salut mental i el col·lectiu LGTBI. A banda hi ha iniciatives per impulsar la Renda Bàsica a nivell europeu -encara en procés de recollida de suports-.

Iniciatives civils importants i acció de Govern amb un mateix objectiu: l’implementació de la Renda Bàsica Universal i Incondicional (RBUI). Però, que és la RBUI? La definició que fa servir la Xarxa RB és la següent: «la renda bàsica és un ingrés pagat per l’estat, com a dret de ciutadania, a cada membre de ple dret o resident de la societat fins i tot si no vol treballar de forma remunerada, sense tenir en compte si és ric o pobre o, dit d’una altra forma, independentment de quines puguin ser les altres possibles fonts de renda, i sense importar amb qui convisqui» en definitiva: el dret a l’existència.

Des de La Independent pensem que és important recollir els diferents punts de vista, presentar les iniciatives, opinions i aportacions de les dones que estan liderant la lluita per una societat més equitativa amb aquesta proposta. A partir d’avui, doncs, encetem aquesta sèrie d’articles d’opinió sobre el tema amb les seves veus diverses.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Carme Porta

Carme Porta

Comunicadora i tècnica en imatge fílmica. Sòcia fundadora d'IDEMTV i La Periòdica. Membre de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores i del Grup de Periodisme Ramon Barnils.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Marisol

Sense avenços en la investigació a 16 mesos de l’assassinat de la fotoperiodista d’Oaxaca

Maria del Sol Cruz Jarquín “El passat dos d’octubre, es van complir 16 mesos...

La militarització de les fronteres i l’esclavitud són un negoci per a corporacions europees

Presentació de l’informe ‘Después de la Frontera’ L’informe dóna veu i valor a les...

Juntes Som Mes Fortes!!! Cap Pas Enrera Manifest 8 de Març 2019

Ens aturem per canviar-ho tot !! Avui: 8 de Març del 2019. Les dones...