Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Una nena de 12 anys haurà de donar a llum després de ser violada

La menor va denunciar el cas quan es trobava a 22 setmanes de gestació, fora del període d’avortament que permet la llei. Les associacions feministes exigeixen que es reprengui el cas (llegiu COMUNICAT D’ASSOCIACIONS FEMINISTES)


Una nena de 12 anys, que l’any passat va ser violada i, arran de l’abús sexual, es va quedar embarassada, no podrà avortar a causa del seu avançat període de gestació. Quan es va conèixer el cas, la nena es trobava a 22 setmanes -sis mesos- d’embaràs i la llei de l’avortament, que va entrar en vigor el juliol de l’any passat, estableix que l’aborció lliure tan sols és possible fins a la setmana 14. Posteriorment, la dona només pot interrompre el seu embaràs si la seva vida o salut corre perill o el fetus pateix anomalies.

 

 

I en el cas de la menor, després de la setmana 22 la legislació no permet avortar. L’únic supòsit pel qual un jutge podria autoritzar la interrupció de l’embaràs seria en el cas que la seva vida es estigui en perill, però, en el cas de la menor, els metges han dictat que, malgrat que encara no té el seu cos desenvolupat, que és d’estatura baixa i que és de constitució prima, no està en perill.

 

 

Per la seva banda, la Coordinadora Estatal d’Organitzacions Feministes i l’Assemblea feminista de Madrid ja han mostrat la seva alarma i preocupació davant la situació tan dramàtica que està vivint la menor a través d’un comunicat. Les entitats feministes volen que s’aclareixi el perquè la nena, que es troba sota tutela de la Generalitat Valenciana, va trigar tant en denunciar el cas i saber si realment va haver deixadesa o dilació per part de les administracions corresponents. De confirmar-se aquesta situació, exigeixen que es dirimeixin les responsabilitats jurídiques oportunes contra qui pugui procedir. A més, també demanen que l’equip mèdic reconsideri la seva postura i torni a realitzar una avaluació i que, per la banda del jutge, en la seva avaluació prioritzi abans de res l’interès de la menor.


El manifest considera que amb la nova llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària s’ha produït una reculada legislativa respecte a l’anterior normativa com s’ha pogut comprovar en el cas d’aquesta menor.  Les associacions consideren que amb la nova legislació es deixa a les embarassades de més de 22 setmanes de gestació desprotegides, ja que no contempla la interrupció sense termini quan existeixi un pronòstic de greu risc per a la salut física i psíquica de la dona.


Segons les entitats, amb el cas de la menor es torna a fer palès que hi ha d’haver un canvi legislatiu en el qual l’avortament deixi d’estar tipificat com a delicte, per tant, regulat en el Codi Penal i passi a estar regulat com el dret que tenen les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs i a decidir sobre la seva maternitat. I per tant, demanen que la llei reconegui la decisió personal de les dones com a causa exclusiva per a la interrupció del seu embaràs. De manera que, la seva pràctica no es vegi condicionada ni obstaculitzada per la valoració de judicis morals de terceres persones o per l’absència de serveis.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dona y Canco

Barcelona: Taller “El Poder de les Dones”

    Taller “El Poder de les Dones” La desobediència al Patriarcat ès la recolució

...

Drac Màgic: 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones

  Un conjunt de propostes per tal de promoure el debat al voltant del paper...

Ningú vol pactar amb el feminisme

Després de les eleccions arribava l’eufòria. Calia posar-se d’acord. Mínims, pactes, repartiment de càrrecs, establiment...