Marisol

Sense avenços en la investigació a 16 mesos de l’assassinat de la fotoperiodista d’Oaxaca

  

 

 Maria del Sol Cruz Jarquín

“El passat dos d’octubre, es van complir 16 mesos de la teva absència física “Tu, Maria del Sol, segueixes en els nostres cors i seguirem exigint #JusticiaParaSol”, és el primer missatge que aquell dimecres va publicar en les seves xarxes socials la periodista Soledad Jarquín Edgar.

 

Cruz Jarquin

 

 

 

Malgrat que han transcorregut 16 mesos d’aquell 2 d’juny del 2018 a que li van arrabassar la vida a la seva filla Maria del Sol Cruz Jarquín, res no ha canviat; cap avanç en la investigació ha estat anunciat per part de les autoritats de la procuradoria de justícia de l’estat, encapçalades per Rubén Vasconcelos Méndez.

L’única constant és l’exigència de justícia permanent per part de la família de la jove i centenars de persones que s’han pronunciant a Oaxaca i altres parts del món en incomptables ocasions per exigir càstig als responsables del feminicidi.

Sobre això, el governador d’Oaxaca, Alejandro Murat Hinojosa encara té pendent sancionar al seu ex funcionari Francisco Montero López, que va ser titular de la Secretaria d’Afers Indígenes (SAI) i responsable que la jove fotògrafa estigués a la regió de l’Istme, en enviar-a per cobrir la campanya política del seu germà i actual regidor d’Energia Renovable de Juchitán, Ageo Montero.

Això fins i tot quan la resolució de Tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federació va reconèixer l’existència d’un delicte i va determinar que el funcionari havia de ser sancionat per l’Executiu estatal.

“La carpeta d’investigació al voltant del delicte electoral tinc entès que estava a punt des de l’agost, però fins aquest moment no ha estat vinculada inexplicablement, la qual cosa vol dir que hi ha un gran buit d’impunitat per als que estan assenyalats com a presumptes responsables d’haver manat assassinar a Pamela Terán, a la meva filla i al xofer”, va dir recentment en una entrevista Soledad Jarquín.

Durant aquesta administració de Murat Hinojosa, la xifra de feminicidis a Oaxaca no ha fet més que avançar sense control, a la data es registren 351 casos, 136 des que es va declarar l’Alerta de Violència de Gènere a 40 municipis ubicats a l’entitat.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar