Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Se celebren 30 anys de Surt i de Drets socials de les dones

Fotos Amada Santos

L´Associació Surt celebra els 30 anys d´assistència en la creació de pensament, empoderament i noves maneres de crear vincles socials entre diferents col·lectius i entitats. Ha estat una mirada constant cap a l’acció social feminista. Uns reptes que es poden considerar pioners pel que fa a obrir camins i oferir un bon futur a la gran diversitat de dones que al llarg d’aquests 30 anys han trucat a la porta de l’Associació intentant canviar les seves vides, sortir de conflictes i en la majoria de casos de la seva precarietat i aconseguir el seu apoderament i independència, oferint eines per poder-ho aconseguir.

L’entitat va celebrar ahir dia 8 de novembre un acte de memòria i reconeixement, analitzant i plantejant el desafiament que encara representen els canvis per la igualtat, plantejats des de fa dècades pel femoinisme. Hi van participar diferents entitats del tercer sector per compartir els diferents interrogants oberts i que necessiten resposta.

Foto Àngels Pujol

L’acte se celebrà al Hub Social de Barcelona, amb la participació de diferents entitats, entre d’altres; La Fede.Cat ( Organitzacions per la Justícia Global), Drac Magic, Sicar, Tot Raval, Dones amb Empenta, Prohabitatge o Intermèdia.

Aquestes organitzacions només són una part de tots els vincles que Surt ha anat creant al llarg d’aquests 30 anys, nodrint-se mútuament, compartint sabers, energies i complicitats entre dones de les organitzacions socials, del moviment feminista i també amb l’administració.

Hi va haver parlaments diversos, des de Remei Sipi, que va introduir l’acte, les paraules d’agraïments i congratulació amb totes les entitats presents de la Fundadora i Presidenta, Fina Rubio, i de l’actual directora General Sira Vilardell, que va tancar l’acte. Es comptà amb la presència de la Consellera d’Igualtat i Feminismes Tania Verge, que felicità l’Entitat “per la bona i important feina feta al llarg de tots aquests anys”.
L’acte va ser presentat per la periodista de Critic Laura Aznar.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes / La Independent / Notícies gènere

“Ara sí que em sento valorada” ha dit Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) en saber que...

No hi ha sexe a Ramallah

OPINIÓ Diuen els que ho coneixen, que el restaurant Darna de Ramallah ofereix el millor...

Les polítiques feministes a Catalunya es presenten a les NU

La presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), Núria Balada, ha presentat,...