jueves 07 diciembre 2023

jueves 07 diciembre 2023

Se celebren 30 anys de Surt i de Drets socials de les dones

Fotos Amada Santos

L´Associació Surt celebra els 30 anys d´assistència en la creació de pensament, empoderament i noves maneres de crear vincles socials entre diferents col·lectius i entitats. Ha estat una mirada constant cap a l’acció social feminista. Uns reptes que es poden considerar pioners pel que fa a obrir camins i oferir un bon futur a la gran diversitat de dones que al llarg d’aquests 30 anys han trucat a la porta de l’Associació intentant canviar les seves vides, sortir de conflictes i en la majoria de casos de la seva precarietat i aconseguir el seu apoderament i independència, oferint eines per poder-ho aconseguir.

L’entitat va celebrar ahir dia 8 de novembre un acte de memòria i reconeixement, analitzant i plantejant el desafiament que encara representen els canvis per la igualtat, plantejats des de fa dècades pel femoinisme. Hi van participar diferents entitats del tercer sector per compartir els diferents interrogants oberts i que necessiten resposta.

Foto Àngels Pujol

L’acte se celebrà al Hub Social de Barcelona, amb la participació de diferents entitats, entre d’altres; La Fede.Cat ( Organitzacions per la Justícia Global), Drac Magic, Sicar, Tot Raval, Dones amb Empenta, Prohabitatge o Intermèdia.

Aquestes organitzacions només són una part de tots els vincles que Surt ha anat creant al llarg d’aquests 30 anys, nodrint-se mútuament, compartint sabers, energies i complicitats entre dones de les organitzacions socials, del moviment feminista i també amb l’administració.

Hi va haver parlaments diversos, des de Remei Sipi, que va introduir l’acte, les paraules d’agraïments i congratulació amb totes les entitats presents de la Fundadora i Presidenta, Fina Rubio, i de l’actual directora General Sira Vilardell, que va tancar l’acte. Es comptà amb la presència de la Consellera d’Igualtat i Feminismes Tania Verge, que felicità l’Entitat “per la bona i important feina feta al llarg de tots aquests anys”.
L’acte va ser presentat per la periodista de Critic Laura Aznar.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

COMUNICADO AL CONSEJO GENERAL DEL PODER JUDICIAL COMISIÓN DISCIPLINARIA

    https://www.youtube.com/watch?v=zBzdBSr884g   Las asociaciones de mujeres abajo firmantes vienen a presentar QUEJA contra...

Esperanza Huayama: “Hacer escuchar nuestra voz para hacer respetar nuestros derechos”

 Esperanza Huayama – © Inés Ruiz Si estamos organizadas podemos defendernos de quienes acostumbran a imponer...

Catalunya estrena el primer Festival de Las Artistas

El Festival Miradas de Mujeres 2013, que tendrá lugar durante el mes de marzo en...