Dissabte 24 febrer 2024

Dissabte 24 febrer 2024

Compartir

Santa Coloma de Gramanet -Internacional: Jornada Internacional Data Feminism a La Ciba

L’objectiu és reunir a dones referents en la construcció feminista de les tecnologies data per a compartir i divulgar coneixements sobre aquestes amb la societat.

El pròxim 17 de maig tindrà lloc la II Jornada Internacional Data Feminism  organitzada des del Data Lab – LA CIBA,  de Santa Coloma, per abordar la incorporació de la perspectiva de  drets de les dones a les tecnologies basades en dades. Pretenen divulgar i potenciar el seu ús per a un model social més equitatiu i sostenible. 

A Data Feminism s’abordaran els reptes i oportunitats per a les dones, en un context d’acceleració de la digitalització i impuls d’economies emergents, on la majoria de processos de digitalització estan basats en dades algoritmes predictius d’intel·ligència artificial.

alt

Incorporar la mirada de drets de les dones en aquest àmbit resulta necessari per no generar noves bretxes i per alinear les tecnologies i agenda d’igualtat.

Desconferència Projecte Data Woman 

Durabt aquest esdeveniment es proposa participar a la Desconferència de dones DataLovers, un espai on tothom qui vulgui hi podrà participar, i que obre la possibilitat d’explicar un projecte de visualització de dades, i compartir-lo!. A La Ciba, de Santa Coloma posen l’espai, el projector i el berenar, cal només emplenar el formulari i portar el material per a les ptresentacions.

Hi poden participar dones que vulguin compartir o conèixer projectes de visualització de dades. Cada desconferenciant disposarà de 10 minuts per explicar el projecte de visualització de dades. Cada dona portarà el seu ordinador i disposarà d’una wifi de qualitat i d’un projector. Es tracta de participar en una nova comunitat de dones expertes on compartir coneixement.

alt

L’acte està organitzat per Iniciativa Barcelona Open Data, l’emprea que lidera Lourdes Muñoz Santamaria, i visualitzaren els noms i les bios de les persones que aportin activament en aquesta ocasió. 

Més informació:

Cal inscriu-s omplint aquest formulari 

[+info Web LaCiba]

 Possibilitat d’accés a les dades a través d’OpenData 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les dones lluitadores de Sant Martí. “Constructores de ciutat”

    Isabel Segura va presentar a l’Auditori de Sant Martí, la seva última publicació sobre el...

Rebuig, desacatament i insubmissió a la sentència del TC sobre la Llei d’Igualtat

   (Imatge: web Dones Juristes)     En veu alta i diversa es manifesta el...

Presentació d’un llibre infantil de Maria Mercè Marçal amb il·lustracions de Magda Marçal

S’acaba de publicar un nou llibre de Maria Mercè Marçal, Uf, quin dissabte, rateta Arbequina!....