Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

Sant Martí. Barcelona: Amb Veu de Dona Digital: un projecte per ajudar a les Associacions de Dones / La Independent / Notícies gènere

Des de l’Associació Món Comunicació s’ha posat en marxa una campanya de micro-finançament i cooperació al districte de Sant Martí. 

 

 

L’espai web santmartiambveudedona.cat ha fet 10 anys i s’ha estat editant mensualment durant tot el confinament i ara vol continuar, desenvolupant un entorn multimèdia de dones per a tothom, participatiu i obert. Serà un espai web interactiu, de formació en línia, amb vídeos, canal de TV per youtube i programa de ràdio feminista en La Isidreta Radio.

 Sant Martí amb Veu de Dona Digital espera, que gràcies a la campanya a GOFUNME mitjançant petites donacions, poder-se desenvolupar durant el 2021 un espai global digital de participació per a potenciar la creativitat de les dones i el seu protagonisme en la xarxa associativa ciutadana.

 

alt

 

 

Malgrat la situació produïda per la pandèmia global de la COVID19 i la manca d’ajut institucional, l’ Associació Món Comunicació (AMC), fundadora i dinamitzadora de l’espai, comptant amb la solidaritat i participació d’activistes feministes vol oferir molt més… Un entorn de diversitat cultural per a visibilitzar les activitats de les dones, els seus assoliments i les propostes d’associacions en diversos camps: empresa, cultura, política i social.

A santmartiambveudedona.cat, no només es publiquen temes locals del districte de Sant Marti, si no que també és un mitjà de comunicació amb perspectiva de gènere que pública temes feministes i continguts que poden interessar també als homes, a la ciutadania que viu i treballa a Catalunya, interessada en avançar cap la igualtat.

 

 

alt

 

Es vol promocionar a emprenedores, empresàries i promotores de projectes innovadors, tecnològics i socials amb perspectiva de gènere, d’empreses del 22@, i de tota la ciutat, per a avançar en el posicionament de les dones en la economia i ajudar-les en les seves activitats econòmiques i socials.

 

Beneficis de la col·laboració

Un dels objectius és ajudar a superar la bretxa digital de les dones, facilitant l’alfabetització digital i la formació digital, per a aconseguir un apoderament real, tant de les més joves, com de les més grans, i potenciar la seva xarxa associativa. El projecte preveu donar la veu a les dones i que elles siguin les protagonistes i autores d’un nou relat sobre les seves vides, activitats i propostes de canvi.

Es demana també la participació d’empreses i entitats de Sant Martí i de la ciutat de Barcelona, a les que per la seva aportació s’oferiran uns serveis com a intercanvi. Les principals condicions d’intercanvi es poden trobar al WEB, tanmateix l’AMC està oberta per a qualsevol assessorament o formació puntual que demanin  les associacions col·laboradores.

 

 

alt

 

Com es pot veure al vídeo històric  hi ha una llarga trajectòria de col·laboració amb diverses entitats de dones com L’ADPC, la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya, el Consell de Dones de sant Martí, etc.

Ara cal la solidaritat i participació econòmica en el projecte.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: exposició Les Bruixes del Gat Sirius del Poble Sec / La Independent / Notícies gènere

La BiblioMusiCineteca acull l’exposició Les Bruixes del Gat Sirius del Poble Sec. Fotografies, filmacions, vestuaris...

Barcelona: LABORATORI DE TESI La dimensió filosòfica de la tradició literàra en Simone Weil

El Seminari Filosofia i Gènere, del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les...

De Musa a Directora: Jeanne Balivar en L’Alternativa

L’Alternativa es un festival de cinema independent que ja ha complert 19 anys i es...