Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Sant Martí – Barcelona: 25N. Grafitti contra la Violencia de Gènere a la plaça La Farinera / La Independent / Notícies gènere

Amaia Orrazola i Orne Cabrita són dues grafitteres que viuen a Barcelona i pinten les parets amb veritable obres d’art amb missatge.

Aquestes dues artistes pintaran un mural en contra de la Violència de Gènere que es farà davant del públic, el dimecres 26 de novembre durant tot el dia, i  estarà acabat quan s’inicii l’acte unitari, que es farà a la tarda*.

 

 

 

Aquest acte l’ha organitzat el  Consell de les Dones de Sant Martí, a través de la Comissió del 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències envers les dones, i preveu la realització d’un grafitti que es titularà:#No a les violències de gènere… i estarà a càrrec de les artistes Amaia Orrazola i Orne Cabrita. La comissió integrada per  representants d’associacions i per les tècniques del districte i del PIAD decideix cada any quin tipus d’acte es fa. En aquesta ocasió es va decidir per unanimitat: “Fer un acte d’impacte, que a la vegada pugues atraure i concienciar més sobre la problemàtica de la violència a la gent més jove”.  Es per això que es va decidir fer un grafitti, molt a prop de la porta del nou casal de joves de la Farinera, que a més estigués envoltat d’activitats lúdiques i participatives” .

 

 

alt

 

L’acte s’iniciarà  amb la cercavila de Les Bruixes del Barri, desprès es faran lectures de desitjos i finalment un acte de cloenda. Merche Ochoa– representarà dos contes: un en catala i un en castellà: “ Al principi” i ” Las labanderas”. Per acabar l’acte, Alicia Martel, artista i cantant, cantarà dues cançons: “Me declaro” i “Hay amores”. Abans de  finalitzar es llegirà el Manifest el.laborat per la Comissió.

 

Un futur sense violència masclista

Per a Orrazola, pensar i dissenyar un dibuix que imaginès “Un futur sense violència masclista”: “Ha estat tot un honor que pensin en tu i en el teu treball per a un dia tan especial amb la intenció de transmetre un missatge tan potent i ple de contingut. També és una responsabilitat enorme”. Ella i la seva companya Orne Cabrita van ser reclamades pel responsable de “Murs Lliures” perquè ja havien fet pintures als carrers am molt contigut.

Orrazola es una ilustradora vasca que s’ho passa d’allo més be pintant murs. Diuen d’ella que uneix la innocència i el missatge. És una artista que experimenta amb tots tipus de materials, però en general tot allò que sigui ràpid, fresc i espontani crida la seva atenció.

Ella i la seva companya estan convençudes que “un grafitti pot ajudar a conscienciar la gent més jove sobre el tema de la violència de gènere. Perquè és un llenguatge que entenen, és accessible, el veuen, el consumeixen i és a l’abast de tothom”. I destaca la funcio social del grafitit: “Es al carrer -explica- i és una forma d’expressió cultural i per tant si que té una funció social. M’agrada pensar que pots aportar alguna cosa a la societat, i transmetre així un missatge que perduri”.

 

 

*a partir de dos quarts de set de la tarda (18h 30m), a la plaça de la Farinera del Clot, devant de les Glories Catalanes. Gran Vía 837. 

Consulteu: Amaia Orrazola i Orne Cabrita

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar