Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Barcelona: Mercè Tatjer i la Barcelona ciutat de fàbriques / La Independent / Notícies gènere

Aquest llibre de Mercè Tatjer recupera la Barcelona de les fàbriques, dels comerços i del treball de les dones. Es presentarà* el dimecres 26 de novembre a la Libreria Jaimes de Barcelona.

 

 

Barcelona ja no és la gran ciutat fabril que fou entre els segles XVIII i XX quan proliferaren obradors, tallers, naus i fàbriques. Aquest llibre recupera part d’aquesta memòria industrial i la dels seus protagonistes, home i dones emprenedors i emprenedores, enginyers, tècnics, obrers i obreres que van ser capaços d’adaptar-se a les innovacions, alhora que lluitaven per millorar les seves condicions de vida.

D’entre els diversos productes fabricats a la ciutat, destaquen els articles més utilitzats o consumits per una societat en transformació: xocolata, paraigües i ombrel·les, perfums i sabons, gel i gelats, editorials i arts gràfiques, cervesa i begudes carbòniques, llei i iogurt, joguines, llana, etc.

Mercè Tatjer i Mir és doctora en Geografia  per la Universitat de Barcelona, i n’és catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències Socials. Ha obtingut en tres ocasions (2000, 2005 i 2007) el premi Bonaplata, atorgat per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, per recerques i estudis sobre el patrimoni industrial de Barcelona realitzades amb equips pluridisciplinaris. Ha escrit deu llibres i molts articles, éssent autora d’Els banys de mar a Catalunya, publicat el 2012 en la  mateixa col·lecció, que edita l’ editora Elisenda Alberti.

 

* Llibreria Jaimes: Valencia, número 318. A les 19,30 hores. 

+info a Alberti Editors

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

‘Dones Rumb a Gaza”

   Entrevista a Laura Arau “Les palestines han mantingut no només les seves famílies sinó la...

El Col·legi de periodistes de Catalunya celebra els seus 25 anys

El primer acte commemoratiu, amb la sala plena de públic, va comptar amb la participació...

Dolor Reguant 1

Dues tasses. El retorn de la inspectora García

OPINIÓ Per Dolors Reguant, antropòloga i escriptora No cal subratllar l’habitual sentit de l’humor i...