Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

El masclisme ataca als mitjans

No sé si Dominique Strauss-Kahn és culpable del delicte que se l’acusa, de l’intent de violació d’una cambrera en un hotel de Nova York, i serà la justícia qui dictamini sobre això. Mentrestant, hem de respectar la presumpció d’innocència. M’indignen, però, alguns articles d’opinió publicats sobre aquesta notícia en dos grans diaris espanyols perquè tots dos acusen la cambrera de mentir, és a dir, sembla ser que ella sí que pot ser jutjada sense haver començat la recerca. Per què? Per ser dona? Per ser cambrera? Per ambdues circumstàncies?

 

Per contra, Strauss-Kahn es presenta com la víctima. Per què? ¿Per ser el director gerent de l’FMI? ¿Per ser el client ric d’un hotel i no un empleat? Salvador Sostres a “Algunes cambreres” (El Mundo: 16 de maig de 2011) no necessita conèixer cap dada de la investigació, ell sap que es tracta d’una “típica cambrera” d’hotel de luxe que va entrar just quan l’acusat sortia de la dutxa, es va insinuar i, com ell no va accedir a la seva proposició, el va denunciar davant la policia per lucrar-se. Estic segura que pensa que això és el que ha passat perquè ell, si fos la cambrera, es comportaria així. Per rematar, compara aquesta denúncia amb el que ell anomena denúncies falses per violència de gènere a Espanya, i fa una vegada més (ja ho va fer en “Un noi normal” publicat el 7 d’abril) apologia de la violència masclista, ja que si ell considera que les dones maltractades que denuncien ho fan sense motiu, és perquè creu que es mereixen els cops. Això és apologia de la violència de gènere i és intolerable que es publiqui en un mitjà de comunicació com si el missatge fos innocu.

El pitjor de tot és que molts homes pensen així, homes que diuen que les feministes estem boges perquè ja tenim la igualtat real i només volem revenja. A El País, Lluís Bassets (16 de maig de 2011), a “Delictes i Faltes” també deixa anar la seva imaginació i sospita que la cambrera podria estar intentant treure profit d’un peix gros.

aastrauss-kahn

 

En cap cas es plantegen com és possible que algú com Dominique Strauss-Kahn (suposant que es demostri la seva culpabilitat) pot arribar a dirigir un organisme internacional com el FMI i ser la principal basa d’un partit polític per presidir França. Serà perquè en el món dels homes que fan carrera política es tolera i fins i tot està ben vist abusar de les dones i un intent de violació, com a molt, és una falta però no un delicte.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Jornades Feministes 23/02-03/03:: Dones no Estàndards

    Dones No Estàndards invita a totes les dones, a unes Jornades Feministes que...

Sara Lovera 55 copia

300 mil persones desplaçades per buscar a fills i filles

    OPINIÓ A Mèxic unes 300 mil persones estan desplaçades. No per raons polítiques,...

Avortament. Guanya el dret a decidir de les dones a Argentina

Foto:Juan Ferrari Amb una votació molt justa, 131 vots a favor, 123 en contra i...