alt

Primera Trobada Virtual Menstruita Power per a rompre tabús

Són 35 expertes sexòlogues, psicòlogues, educadores, emprenedores i, sobretot, dones amb ganes d’ajudar a viure millor i més lliures a nenes i adolescents i donar eines a les mares com educadores.

La inscripció per veure dia a dia els vídeos d’explicació d’aquest col·lectiu ha estat gratuïta fins la primera setmana de juny. L’èxit ha estat molt gran i s’hi havien apuntat unes 50.000 persones. Ara la inscripció de 69 euros permet accedir a les xerrades i als materials generats.  

 

.alt

 

 

Cristina Torrón es la promotora i organitzadora  d’aquest esdeveniment i com ella mateixa es defineix en menstruitapower.com és il·lustradora, realitzadora multimèdia i emprenedora, i va tenir la idea a principis d’any i amb el confinament va pensar que moltes dones voldrien col·laborar en el projecte en estar confinades a casa. I així va aconseguir que dones expertes amb molt de nivell, però amb trajectòries diverses volguessin col·laborar-hi. Ella va dibuixar els avatars de cadascuna, totes les il·lustracions de la Web i va rodar els vídeos que s’ofereixen. Per a la seva xerrada s’ha reservat aquest divendres 12 de juny, i ella mateixa ens explica de que parlarà, sota el títol “El poder de la imatge”.“Tinc un fill de 10 anys i una nena de 7 -explica- des de sempre els hi he intentat mostrar totes les coses que em semblaven interessants en imatges, i també els pregunto el que pensen en positiu o en negatiu sobre les imatges que veuen. Sobre el tema de la sexualitat vaig pensar el que m’agradaria que m’hagués explicat la meva mare quan era una nena adolescent“.

Aquesta promotora d’èxit, ja portava dos anys a Instagram triomfant amb els seus dibuixos i  històries, quan va passar a dibuixar al seu alter ego en el llibre que va publicar: Mammasutra, en el que explicava tota mena de situacions relacionades amb la maternitat i les dificultats que comporta, i que “ningú et compta” a ficar-se en un embolic molt gran, del que encara no ha sortit. 

 

alt

 

A Torrón li ha costat molt d’esforç enllestir el projecte, perqué, poc a poc va anant ampliant el focus, i va aprofondir en la idea que “cada dona hauria de conèixer millor el seu cos i gaudir d’ell, perquè si estem satisfetes i segures ens comunicarem millor amb les nostres filles, nebodes, alumnes, etc…” I també va voler donar la oportunitat a les adolescents que vulguin, tenir la possibilitat de poder accedir a continguts que les pot interessar personalment, volent seguir soles vegades sense influències maternes”.

Ara per ara, el projecte ha aconseguit el seus objectius. Han arribat a 60.000 persones (majoria dones, i alguns homes) i que els continguts siguin diversos, tots interessants i alguns molt pràctics. “Vull que l’energia femenina vibri cada vegada més alt i que entre totes, com un bon ramat de llobes, ens protegim enfront del masclisme, del patriarcat, de la desinformació i reivindiquem els nostres màgics cossos i les nostres sexualitats” acaba explicant la promotora.

 

 

alt

 

 

Silvia de Béjar va ser des del principi una entusiasta del projecte i va dedicar-se a fons. Ella ha escrit libres com: “Tu sexo es tuyo” i “Deseo” i ho va tenir molt clar: “com volem que les nostres filles siguin felices i gaudeixin de la seva sexualitat, si no es coneixen a elles mateixes?. Cal educar en sexualitat, emocions i sobre tot en feminisme a nenes i adolescents”.

Béjar també parlarà el dia de la clausura, aquest divendres 12 de juny, de com educar a una adolescent. “Espero no espantar a ningú, però hi ha coses que s’han de dir molt clarament”-comenta. De part seva vol regalar un e-Book dirigit a les adolescents titulat “Sí o no? Només tu decideixes” (sobre el que ha de plantejar-se una noia abans de mantenir relacions sexuals)”.alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S’han pogut comprovar la qualitat i diversitat dels continguts -tots en castellà-  i sobre tot la insistència en el feminisme com a motor de canvi, tal i com ho van expressar de manera molt clara i explicita algunes de les participants: Marta Puig (Lyona) que va a parlar de “La revolució sexual”; Elena Fibla (Educació sexual feminista); Elia Fibla (Erase una princesa que se salvo ella sola); María Piedra (“Viu lliure Rosella”); Mamisalva (“No vull fer petons”, sobre com prevenir els abusos); Lorena Paredes (Ansiedad y adolescencia); Miriam Diaz (Diseña tu mundo interior);  i Sonia Encinas (poder femenino sexual). I en queden moltes més. Es podran  escoltar a totes quan presentin el seu vídeo (consulteu les seves histories a Ponents ).

 

 

 

 

 

alt

 

 

Andrea Aguilar, es una entusiasta del projecte i es considera feminista desde sempre i defensa:  “el poder el tenim cadascuna dins de noslatres, només cal treballar-ho i saber com transmetre’l” i per això cal “facilitar eines per respondre correctament a les nostres nenes i adolescents quan fan preguntes”. Ella parlarà de l“apoderament sexual des de la infància”.

En aquest projecte l’enfocament feminista ha estat està garantit des del principi, en paraules de Sonia Encinas: “S’ha considerat tot allò femení amb una por important, i s’ha amagat en un calaix ocult, inclús pel feminisme, que tant està lluitant per l’apoderament de les dones. Hem de  preguntar-nos com afecta als nostres cossos i a les nostres vides la societat capitalista patriarcal”. 

 

alt

 

Totes les expertes subscriurien també les paraules de Silvia de Béjar: “L’educació ha evolucionat molt, igual que les relacions mare i filla, però a les dones encara ens manquen referents” i asseguren que les participants podran aprendre com ajudar i acompanyar a les seves filles, nebodes, pacients, alumnes… a conèixer el seu cos i estimar-lo, a gaudir de la seva sexualitat,  a protegir-se i cuidar-se, a transitar per totes les emocions que aniran descobrint. “I no sols això, a tu, l’adulta, t’ajudarà a connectar amb la teva nena interior i sanar moments del teu passat, a més que desaprendràs molt, perquè les nostres creences no sempre són vàlides i cal actualitzar-les”. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar