Diumenge 23 juny 2024

Diumenge 23 juny 2024

Compartir

Periodista de La Independent participa en Tot un món de TV3

Drina Ergueta, periodista integrant de La Independent, va parlar a TV3, la televisió de Catalunya, http://www.tv3.cat/videos/4436132/Una-mirada-critica sobre la visió que els mitjans donen a la dona migrada, va reivindicar l’aspecte positiu de la diversitat i la necessitat d’un canvi de mentalitat en el lloc d’acollida per aconseguir una autèntica integració de la població estrangera resident a Catalunya des de fa anys.

 


{youtube}NT4jJD7-voI{/youtube}

Tot un món, programa on va ser entrevistada, titula “Una mirada crítica” a aquesta entrevista i resumeix la mateixa assenyalant que “la Drina es queixa que els mitjans tracten poc la immigració i, en especial, la dona immigrada, diu que, quan apareix, hi surt reflectida com una dona victimitzada i, en molts casos, no és així. Explica que, per exemple, les dones bolivianes són les que majoritàriament han iniciat el procés migratori reagrupant després el seu marit. Reclama que la societat catalana accepti que cultures diverses poden conviure plenament i fer que així “tots siguem més feliços”.

Tot un món és un programa de TV3 creat per buscar exemples de persones i casos que desmenteixin els rumors, tòpics i estereotips vinculats a la migració, busca posar l’accent en aspectes positius de la diversitat i bona convivència intercultural i en aquest sentit va ser la participació de la periodista Ergueta, que com a boliviana, va buscar fer arribar un missatge allunyat d’aspectes personals i centrat en les dificultats d’acceptació de la integració i situació de la imatge estereotipada de la dona migrada.

Drina Ergueta és una periodista boliviana que viu al nostre país des de fa aproximadament deu anys. Encara que sempre ha mantingut relació amb els mitjans de Bolívia, a Catalunya ha treballat en l’àrea d’estudis de mercat i anàlisi de discurs publicitari i de mitjans de comunicació, també ha estat responsable de comunicació de la Cort Nacional Electoral de Bolívia a Barcelona per a les eleccions 2009 i sempre ha mantingut relació amb grups de dones migrades per a les quals ha organitzat tallers i cursos. Forma part de la XIDPIC.CAT- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i està vinculada a La Independent pràcticament des del seu naixement, el 2010, i actualment és part del consell de redacció i responsable de l’àrea de migracions.

http://www.youtube.com/watch?v=NT4jJD7-voI

http://www.erbol.com.bo/noticia/seguridad/28012013/boliviana_habla_de_migracion_en_tv_catalana

http://www.opinion.com.bo/opinion/articulos/2013/0128/noticias.php?id=84452

http://www.hoybolivia.com/Noticia.php?IdNoticia=75492&tit=boliviana_habla_de_migracion_en_tv_catalana

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Convoquen a reorganitzar al movimient feminista

(CIMAC) .- Davant el que van considerar com severes violacions als Drets Humans (DH) de...

Mireia Mata defensa la llei 11/2014 com un repte de país

Mireia Mata, directora general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies valora...

Barcelona: Presentació del Llibre: Porque vemos dinosaurios en las nubes / La Independent / Notícies Gènere

El proper 23 de Febrer a les 19 hores tindrà lloc a Ca la Dona...