Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Girona: YOKO ONO, PER PRIMER COP A GIRONA AL FESTIVAL FEM_12

Video de Yoko Ono

http://www.youtube.com/watch?v=2Wt6ECKJVOE&feature=youtu.be

La trobada internacional de dones artistes d’art d’acció i performance amplia el seu radi d’acció a la Fundació Antoni Tàpies, la Nau Estruch de Sabadell i la Universitat de Barcelona i al Centre Cultural de Dones la Bonne de Barcelona

Esther Ferrer, Elena del Rivero i Monica Ross, entre les artistes del festival, que esdevé més participatiu

Yoko Ono, artista internacionalment reconeguda també per les seves performances, exposarà per primer cop a Girona una obra seva, en el marc de la 9ª Trobada Internacional de Dones Artistes d’Art Acció i Performance FEM_12. La peça escollida per Yoko Ono, My Mommy is Beautiful (La meva mare és bonica), que s’exposarà al Centre Cultural La Mercè del 25 de novembre al 19 de desembre, és una obra participativa en la que totes les ciutadanes i ciutadans hi podran fer una aportació. Es tracta d’un homenatge a totes les mares, en la que tothom està convidat a deixar una dedicatòria a la seva mare en forma d’escrit, poema, foto o qualsevol altre suport en deu panells que un cop finalitzat el festival s’enviarà a l’artista japonesa. Yoko Ono ha fet un vídeo en el que felicita el festival i encoratja l’organització a seguir amb la defensa del paper de la dona en l’art.

Durant l’exposició de l’obra de Yoko Ono a Girona, el públic, a més, podrà interactuar amb l’artista japonesa: com a resposta al vídeo enviat per l’artista, l’organització de FEM instal·larà un “videomaton” amb el títol I love You, Yoko (T’estimo, Yoko) a través del qual se la podrà felicitar pel seu proper 80 aniversari amb una dedicatòria original i performàtica gravada en vídeo.

FEM_12

FEM és un Festival Internacional de Performance i Art d’Acció protagonitzat per les obres de dones artistes d’arreu del món que enguany se celebra del 17 de novembre a l’1 de desembre. FEM, creat l’any 2002 per Denys Blacker i Anet van de Elzen, fundadores de l’Associació Gresol, és reconegut internacionalment com un

esdeveniment de dones i una oportunitat única de conèixer les artistes per generar noves possibilitats d’interacció i aprenentatge.

Aquest any, FEM ha aconseguit ampliar el seu radi d’acció a Barcelona i Sabadell gràcies al vincles creats amb la Fundació Antoni Tàpies, el CCDFB La Bonne, la Universitat de Barcelona i l’Espai per les Pràctiques Performàtiques l’Estruch de Sabadell, on celebrarà activitats. A Girona, les activitats es duran a terme al Centre Cultural la Mercè, a la plaça del Vi i a la sala de graus de la Univesitat de Girona, que un any més col·labora amb el festival.

FEM també ha canviat de dates: fins ara se celebrava a principis de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones Treballadores, mentre que aquest any es farà coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. La trobada vol continuar reivindicant el paper de la dona en l’art i la societat.

Invitació a participar

Amb l’objectiu d’apropar la performance i l’art d’acció a tothom, en aquesta edició FEM ha apostat per la implicació més intensa del públic a totes les activitats. Com cada any, FEM ofereix tallers dirigits per artistes del festival adreçats especialment a estudiants de batxillerat artístic i Belles Arts, artistes professionals i amateurs.

Una de les activitats més participatives serà Anniversary – An Act of Memory, acció de Monica Ross en 60 actes que es durà a terme l’1 de desembre a la plaça del Vi de Girona. Es tracta d’un recital col·lectiu de la Declaració Universal dels Drets Humans que s’ha realitzat en diverses ciutats d’arreu del món. A Girona, que coincideix amb l’acte número 50, hi participaran persones voluntaries i l’acció és oberta a tothom que vulgui recitar de memòria un dels articles (cal posar-se en contacte amb info@gresolart.com).

Artistes internacionals com Esther Ferrer, Premio Nacional de les Arts Plástiques, l’artista portuguesa Maria Dos Milagres, l’artista experimental valenciana Ángela García o l’escultora anglesa resident al Penedès Leysley Yendell, convidaran el públic a participar en les accions que duran a terme a FEM_12.

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’apoderament econòmic de les dones

Aquest passat 23 de setembre es va presentar una plataforma mundial de coneixement per impulsar...

Per què les dones haurien de ser protagonistes dels pressupostos participatius?

Les veïnes han estat convidades a les presentacions dels pressupostos participatius en sessions informatives...

Argentina: Actividades en torno al 8

ARTEMISA noticias 2.3.2011 Las actividades en conmemoración del Día Internacional de la Mujer se multiplican...