Diumenge 16 juny 2024

Diumenge 16 juny 2024

Compartir

‘Parlen les dones’

 

Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers . Wikipedia

La jornada, que tindrà lloc a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers aquest divendres 25 de febrer a les 10h, aplegarà gairebé 200 dones amb experiència i bagatge en la direcció i la gestió cultural.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, participarà en la jornada “Parlen les dones”, que organitza el Departament de Cultura per abordar el lideratge femení en la cultura y crear un espai entre totes les dones que treballen en projectes culturals a Catalunya. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, també hi participarà.

Es tracta de posar en comú les oportunitats i les dificultats amb què s’han trobat les dones a l’hora de dirigir projectes, i quina és la seva mirada. La trobada també vol posar en diàleg a les noves generacions de dones que lideren projectes potents arreu del territori, i així crear un espai de debat i reflexió entorn les noves formes de lideratge.

La jornada constarà de quatre taules de debat: Dirigir grans equipaments públics, Dirigir amb noves mirades, Dirigir projectes arreu del país i Dirigir grans entitats culturals.

La trobada també es podrà seguir en línia a través del canal de Youtube del Departament de Cultura.

 

Programa de “Parlen les dones”

La composició de les taules de la trobada ‘Parlen les dones’ és la següent:

Taula 1. Dirigir grans equipaments públics: Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Carme Portaceli, directora artística del Teatre Nacional de Catalunya; Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors; Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Taula 2. Dirigir amb noves mirades: Aida Boix, directora del centre Lo Pati d’Amposta; Carla del Valle, directora dels Museus dera Val d’Aran; Elena Carmona, directora del Teatre Municipal de Girona; Carol Duran, directora artística del Centre Artesà Tradicionàrius i del festival Tradicionàrius.

Taula 3. Dirigir projectes arreu del país: Maria Guinovart, directora de l’Espai Guinovart d’Agramunt; Maria Glòria Olivé, directora del centre CaixaFòrum de Tarragona; Ingrid Guardiola, directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona; Montse Catllà, directora de l’Atlàntida de Vic; Tena Busquets, directora de l’Àrea d’Arts Escèniques d’OlotCultura i del festival Sismògraf d’Olot.

Taula 4. Dirigir grans entitats culturals: Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; Isona Passola, presidenta de l’Ateneu Barcelonès; Isabel Vidal, presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya; Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans.

A les 18 hores, la consellera Garriga tancarà la jornada.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La defensa de la Renda Bàsica Incondicional a Eukal Herria s’organitza

orain! és un col·lectiu nascut fa pocs mesos, que agrupa nombroses persones que treballem en...

De pautes, mitjans de comunicació i periodisme feminista

La paraula pauta té la seva etimologia en el llatí, i remet a un pacte,...

Itàlia: Elena Laurenzi premiada en la XVI Edició del Premi Nacional Vittoria Aganoor Pompilj / La Independent / Notícies gènere /

Elena Laurenzi, investigadora del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones...