Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Nota de Premsa 06.11.10: Acte Cloenda dels Tallers de Comunicació, Gènere i Dones Migrades

La Independent forma cent periodistes i migrades en gènere, migració i comunicació

 

  • 41 periodistes i professionals de la comunicació i 60 migrades han participat als tallers.
  • Periodistes i migrades publiquen  articles a La Independent sobre temes d’actualitat.
  • El projecte recull les opinions de les migrades sobre com les representen els mitjans.
  • El dissabte 6 de novembre es presenten les conclusions a una jornada a Barcelona.

 

Al llarg dels mesos de setembre i octubre, La Independent (Agència de Notícies amb Visió de Gènere) ha impartit vuit tallers de gènere, migració i comunicació a 101 persones  arreu del territori en el marc de la seva primera producció, el projecte “Dones migrants, dones amb drets: la comunicació amb visió de gènere, una eina que obre mons”, finançat per la Unió Europea i el Fons Abriendo Mundos d’Intermón Oxfam.  Els tallers han servit per a identificar una agenda informativa alternativa sobre l’actualitat de la migració en femení amb els i les periodistes i les migrades participants, que ja han començat a publicar articles sobre els temes escollits a la web de la Independent.

 

Els Col·legis de Periodistes de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona han acollit els tallers per a periodistes, que s’han centrat en el procés migratori en femení, les limitacions i restriccions de drets que suposa la Llei d’Estrangeria per a les migrades i els biaixos androcèntrics i etnocèntrics que apliquen els mitjans de comunicació a la informació sobre la migració. Han impartit les formacions les expertes en gènere i comunicació Sara LoveraElvira Altés; Zulma Sierra, directora del diari Latino, i Joana G.Grenzner, coordinadora del projecte.

 

També han col·laborat les associacions ACISI (Associació per la cooperació, la inserció laboral i la interculturalitat); ACSUR-Las Segovias; Atzavara-Arrels; Entrepobles; Maloka-Mujeres p’alante; Fedelatina; Nous Catalans; Lleida Solidària-MPDL i Cooperacció.  Seixanta migrades residents a Barcelona, Girona, Lleida i Tortosa han reflexionat sobre com les representen els mitjans de comunicació i han elaborat un diagnòstic de les xarxes i recursos de comunicació amb què compten. Han dinamitzat els tallers Zulma Sierra, directora de Latino; Diana Gutiérrez, promotora de drets humans de la Organització Femenina Popular de Colòmbia; Fatou Secka, membre de l’associació Equis contra la Mutilació Genital Femenina i mediadora d’ACISI i Joana G.Grenzner, coordinadora del projecte.

 

El projecte es clourà el dissabte 6 de novembre amb la Jornada “Podem millorar la imatge de les migrades als mitjans?”, de 10 a 14h. al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7, Barcelona). Hi participaran membres  de la xarxa de dones migrades, el món associatiu i de la cooperació, les institucions i els mitjans de comunicació. Us convidem a assistir i compartir les reflexions i els debats que hi tindran lloc.

 

Més informació:

Joana G. Grenzner (Coordinadora del Projecte): 686 67 64 05.  www.laindependent.cat

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: VIII Jornada anual ODEE. Reptes i compromisos per la Igualtat de Gènere./ La Independent / Notícies Gènere

El dimecres 1 de març tindrà lloc la Jornada la VIII Jornada Anual de l’Observatori...

20 anys de l’assassinat de la transsexual Sònia

El pròxim 6 d’octubre farà 20 anys que Sònia Rescalvo Zafra, coneguda al món transsexual...

Resolución 1325 A

La violència sexual com a arma de guerra, un impediment per a la pau

    És indiscutible que hi ha lleis internes en els països per frenar la...