Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Molt més enllà dels estereotips

L’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de l’eliminació de la violència vers les dones ha convocat una taula de debat on han participat rigoroses expertes en el tema “Violència de gènere i immigració: més enllà dels estereotips”

 

Moderava la Taula la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Mollet Assumpta Pastor. Les ponents: Carmen Méndez del secretariat gitano de Catalunya, Amèlia Sáiz, professora del Centre d’Estudis Interculturals de la UAB i Fàtima Ahmed de l’Associació IBN BATUTA.

Cada una d’elles, des de la seva experiència personal i de treball, van aportar elements d’anàlisis amb un llenguatge planer i emotiu, van parlar de la formació d’estereotips en les diferents cultures; gitana, xinesa i àrab, tot aportant valuosíssimes informacions de cada un dels àmbits als quals es referien. A l’auditori ens va ser de gran utilitat per reconceptualitzar la situació específica de les dones d’acord, amb la història, la cultura les expectatives individuals i socials,  així com la seva evolució fins al segle que vivim.


 

Els missatges, tot i expressats en to esperançador, no ens van deixar indiferents. Les propostes d’actuació, ara i aquí, tenen forces coses en comú; la necessitat d’individualitzar les demandes, la necessitat de fer escolta activa amb empatia, l’acompanyament, l’ajuda a prioritzar les dificultats sentides. Sobretot posar atenció per poder distingir entre les dificultats sentides i les expressades i, tot plegant, combina-t’ho amb la utilització dels recursos existents a cada territori. Complementant la tasca amb la intervenció de  les diferents professionals dels serveis  més generalistes.


 Reconeixem que han dit coses ja sentides, però el marc intimista, i, sobretot, el to emprat, les experiències viscudes aportades, ens va fer prendre consciència de la formació especial específica que encara ens cal. Formació absolutament  necessària per dur a terme aquest treball minuciós, artesanal, curós, tant i tant distint del que les preses i els serveis generals a vegades ens imposen.


 

La jornada va continuar amb una taula de debat sobre les experiències locals i va finalitzar amb una conferencia del Delegat del Govern contra la Violència de Gènere sobre “Pla d’atenció i prevenció de la violència de gènera en la població estrangera”.
Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

logo La Independent

Iniciem el curs 2021 – 2022.

I Jornada Montserrat Minobis de Formació i Debat per un periodisme feminista     EDITORIAL...

Barris de Barcelona: Campanya ” LA DIADA DE SANT JORDI, AJUDA’NS A TRENCAR EL SILENCI!”

Trenquem el silenci als centres educatius La Plataforma unitària contra les violències de gènere ha...

La ira de les dones i els homes d’Egipte

Per culpa de les restriccions d’Internet que viu Egipte en aquests moments, La Independent lamenta...