Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

Barcelona: Amor pel Gospel i la música africana / La Independent / Notícies gènere

Laura Otalora, jove cineasta colombiana que resideix a Barcelona, presentarà aquest dissabte 24 el seu últim documental: Gospel Beyound Músic, i un vídeo anterior, a Freedonia (*). Després de la projecció de la  pel·lícula parlaran alguns dels protagonistes de la mateixa, i hi haurà un petit concert del grup ampliat d’African Gospel, que lidera el músic Joe Psalmist, uns dels protagonsites del documental. 

Otalora entén el Gospel com un ritual per l’alliberament, i el segueix des de fa molt de temps. Com antrop’oologa li interessa especialment l’arrelament i intercanvi de cultures de les “diàspores”, i com a cineasta li fa impacte comprovar que el “gospel” es una forma de vida. Admira, sobretot la impressionant veu i presència  de les cantants africanes, i li agrada estar amb elles després de les seves actuacions i comprovar  com posen la mateixa passió i afecte en la cura de la seva mainada.

Malgrat que  Otalora només té 25 anys, aporta una  experiència  fílmica considerable. Va estudiar antropologia amb opció en història i teoria de l’art a a Bogotà, i fotografia anàlogica a l’Acadèmia Francesa de la Imatge, també en aquesta  ciutat. Posteriorment va desenvolupar una investigació sobre els “Sistemes Religiosos Afro” a Colòmbia i va treballar com a freelance a la productora colombiana Producció Apart, en àrees com assistent de direcció, càmera i  producció de camp. 

 

alt

 

El setembre del 2012 va viatjar a Barcelona, per a cursar un Màster en Antropologia Visual. Posteriorment va fer el Màster en Documental a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), on va dirigir el seu segòn documental “Gospel Beyond Music” (Barcelona- 2014) de 45 minuts. Actualment està treballant a la productora audiovisual Vision Films com a encarregada de l’àrea de Documentals i paral·lelament està desenvolupant el seu tercer documental. Anteriorment i com es pot comprovar al seu blog, va realitzar vídeos i reportatges de Gospel, com el que va fer del Festival: African  Gospel Choir, compartint escenari al Teatre Principal de Barcelona, amb altres grups com Units pel Gospel.

A Freedonia es veurà el documental d’estrena*’ i el video d’African Gospel. Al final hi haurà el concert de música d’arrels africanes anomenat Sonikgroove. La vetllada está organitzada pel ‘Perro Callejero‘. 

 

* Freedonia,  Carrel Llealtat 6;  Gracia

*’ Documental d’estrena a les 8,30 hores

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Justicia Patriarcal Criminal. Vilanona i la Geltrú / La Independent / Notícies Gènere

...

Aproven a Mèxic la Llei per periodistes i persones defensores de DH

Estableix la creació d’un Mecanisme de protecció La Cambra de Diputats ha aprovat aquest 30...

8M: Crida Feminista

8M 2021: VAGA GENERAL FEMINIST A

...