Diumenge 19 maig 2024

Diumenge 19 maig 2024

Compartir

Manifest: La Bonne és de totes. Per un conveni digne que garanteixi l’espais per les dones de la ciutat.

L’any 1922, un grup de dones, liderat per Francesca Bonnemaison van construir l’edifici situat a Sant Pere més Baix número, 7, per a la seu de l’Institut de Cultura de la Dona.

Posteriorment aquest edifici fou cedit a la Diputació de Barcelona, però amb una condició explicitada en la clàusula del document de cessió, que deia que l’edifici s’havia de destinar a l’ús per al qual fou creat, és a dir per fomentar la cultura de les dones.

Durant anys la Diputació va incomplir aquest mandat, fins que el moviment de dones vàrem reclamar que tornés al seu ús legítim. D’aquí va néixer el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne , L’any 2003, que va passar a compartir espai amb l’Oficina de Polítiques d’Igualtat, la Biblioteca i l’Escola de la Dona.

Aquest any La Bonne celebrava 15 anys del seu naixement i tot augurava que en la renovació del conveni d’ús d’espais es reflectiria una millora, ja que s’havia demostrat amb escreix la necessitat d’un projecte com el nostre, més ara que mai amb l’auge dels feminismes i la presència activa de les dones del món de la cultura.

La Bonne, que és el paraigües de més de 60 entitats, ha garantit l’accés de les dones a aquests espais, a costa de molt d’esforç i compromís. L’oficina de gestió de recintes ha posat “pals a les rodes” a totes i cada una de les activitats que hem realitzat, amb especial incisió a les obres escèniques, ja que no volien que els teatres fossin teatres sinó sales de conferències, per poder seguir amb el seu negoci a costa dels nostres espais. Cal dir que hem viscut situacions de mòbing, assetjament i tota mena de males arts.

Per aixó, ha arribat el moment de dir prou, ja no acceptem més aquesta situació de violència institucional patriarcal cap a un espai legítim de les dones. Exigim a la Diputació que deixi de fer un ús il·legítim de l’Edifici Bonnemaison i instem a buscar solucions, als màxims responsables polítics d’aquest despropòsit. No volem un Protocol lligat a una Comissió tècnica bilateral on haurem novament de lluitar per aconseguir que els nostres drets heretats s’ajustin a les condicions/requeriments legals, tècnics, o materials -fruit d’una voluntat política- tant llunyanes de les necessitats de les dones.

Exigim un conveni que garanteixi l’ús de l’Edifici Francesca Bonnemaison per les dones i que s’acabi amb l’ús il·legítim dels espais per a lucre i benefici de la Diputació de Barcelona.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Collarets violetes

Ves quina sort Al meu poble es rodarà la segona temporada de la reeixida sèrie...

Dhuoda, la comtessa silenciada

A Llibreria La Gralla de Granollers dijous 17 novembre amb la participació de la...

A Coruña: Áurea Sánchez presenta l’assaig “Las Marías de Santiago” / La Independent / Notícies Gènere

La periodista i doctora en periodisme per la Universitat Complutense Áurea Sánchez ha presentat l...