Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Comunicat d’Iniciativa Animalista del País Valencià

Iniciativa Animalista, critica amb tota fermesa, l’anunci fet pel conseller de Governació Serafín Castellano, de proposar la creació d’una Càtedra de Tauromàquia a les universitats valencianes. El conseller, que ja es va destacar fa uns mesos defenent el reconeixement dels Bous al carrer com Bé d’Interés Cultural, BIC,  fa un pas més en la seua carrera per convertir el País Valencià en una espècie de circ tragicòmic.

Aquest nou mefistòfeles que, pareix l’encarregat de garantir-li al Molt honorable, la suficient quantitat d’ànimes embrutides de cara als següents processos electorals, acabarà fent bo, al mateix Ferran VII que, a l’hora que obria les primeres escoles de tauromàquia tancava les universitats. Ara la tècnica passa per fusionar-les.


Des d’Iniciativa Animalista no podem quedar-nos en silenci davant d’unes propostes que de fer-se realitat, suposarien en la practica mantindre al nostre Poble en la indigència conceptual, cultural i política, 200 anys més tard que es consolidara a Europa, el conjunt de processos culturals i polítics que coneixem com a Il·lustració i que van suposar l’eliminació de bona part de les practiques de violència pública contra els animals en tota Europa.

El cofoisme de Castellano, amb l’acollida de la seua proposta per part dels integrants de la comissió que elabora el nou reglament taurí, no pot amagar que aquesta comissió és jutge i part, ja que està composta per persones defensores del manteniment de la tauromàquia, i que, darrere s’amaga un pastís de centenars de milions en subvencions directes i indirectes que pagarem entre totes i tots, inclosa la majoria social que sempre s’ha manifestat en contra de la tortura contra els animals.

Aquestos que s’amaguen darrere de paraules con tradició, art i cultura, no poden amagar que del que parlen és purament d’un vergonyós espectacle d’embrutiment, patiment, dolor i tortura, i han acordat per a demostrar-ho, reduir les pulles d’acer de 29 a 26 mil·límetres. No volem demanar-los que proven de fer, ni que fóra mentalment, un xicotet procés d’empatia. Avui, no els reconeixem la suficient humanitat.

Iniciativa Animalista demana al conseller que no vaja avant amb aquesta iniciativa. Som conscients que el PP, que li dóna suport, té majoria absoluta en el Parlament Valencià, però li recordem que només té un terç dels vots. Iniciativa animalista demana als grups de l’oposició que facin un pas al front oposant-se a aquesta iniciativa.

Iniciativa Animalista, te previst realitzar tot tipus de gestions davant de la comunitat universitària perquè s’adopten totes les iniciatives que siguen necessàries per que aquesta proposta quede només com un mal somni d’estiu.

 

València 29 de juny 2011

 

http://www.iniciativaanimalista.cat/index.php/component/content/article/3-dinamic/195-iniciativa-animalista-critica-amb-tota-fermesa-al-conseller-serafin-castellano.html

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Problematitzar la immigració, assegurant vots a França

Una de cada dues persones estrangeres a França és una dona, població que en aquestes...

Procés independentista amb protagonisme femení, però encara poc feminista

  Carme Forcadell al Parlament, durant l’aprovació de la Llei del Referendum. En les últimes...

Internacional: reclamen més protecció per als i les periodistes a tot el món

La FIP inicia la seva campanya per acabar amb la impunitat amb una presentació i...