Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

Mirades diverses en política de gènere

Antoni García, Bombo Ndir, Bernat Escudero y Alba García.

 

ESPECIAL POLÍTIQUES DE GÈNERE

Quatre personalitats de l’àmbit institucional i de la societat civil van acceptar respondre algunes preguntes de La Independent per parlar sobre polítiques de gènere.

Un tema de permanent actualitat pels constants reclams que es fan per a la seva aplicació i que provenen des de diferents sectors, amb diverses demandes específiques en cada un d’ells.

Així doncs, per a aquesta edició s’ha buscat diversitat d’opinions, des de la militància feminista i sindical de part d’Alba García, Secretària de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya; passant per la reivindicativa de les dones migrades en la veu de Bombo Ndir, com a presidenta de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament; així com per la mirada dels Homes Igualitaris de Catalunya exposada pel seu president, Bernat Escudero; fins la postura institucional i responsable de l’àrea de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia Acero, diputat de lgualtat i Ciutadania.

Hi ha punts recurrents quan es parla de polítiques de gènere, temes de permanent (des)atenció, com la violència masclista amb 27 assassinats, des que va començar l’any, a l’estat espanyol, segons el monitoratge de Feminicidio.net; de la bretxa salarial, que l’any 2017 va arribar al 23,25 desfavorable per a les dones; de la discriminació en els ascensos laborals en totes les àrees de l’economia i que a les universitats espanyoles, per exemple, es mostra en el fet que només hi ha un 21% de catedràtiques; a més de la conciliació laboral / domèstica que només és femenina.

Són temes sobre els quals parlen les persones entrevistades; tot i que també sorgeixen assumptes menys comuns, com la situació de les dones migrades o per la igualtat des del punt de vista dels homes que se senten identificats amb les demandes feministes.

Les idees més rellevants o interessants emeses en les entrevistes es resumeixen en els titulars, que hi ha a continuació i des d’on és possible accedir directament o des de la portada de La Independent:

 

Antoni García: “El feminisme està més present que mai en l’agenda política”

Bombo Ndir: “Sense dones migrades no hi ha polítiques de gènere”

Bernat Escudero: “Les polítiques de gènere han d’incloure a dones i homes”

Alba Garcia: “Fan falta polítiques socials i específiques per a les dones”

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Periodista y escritora

Desactivar el feminisme apropiant-se d’ell

   OPINIÓ El feminisme és un moviment social que ha descansat en una teoria política...

Treball comunitari promou equitat davant de la covid-19

Per Lirians Gordillo.Semlac Entre les lliçons que deixa la pandèmia causada per la covid-19 a...

V Jornades Marçalianes 2

V Jornades Marçalianes a Barcelona i Girona

                                                         Enguany les Jornades que es van estrenar el dimarts 11 de novembre a la...