Xavier García Albiol

Compartir

Mínimes promeses electorals del PP a les dones

Xavier García Albiol.

Centrat en generar un “retorn a Espanya” de Catalunya, el Partit Popular proposa per guanyar les properes eleccions del 21-D un “Contracte amb els catalans” i no amb les catalanes, ja que en els deu punts en què resumeix la seva promesa electoral no fa cap referència a les demandes o els problemes de gènere.

 

El programa electoral del PP, de 18 pàgines, conté 150 promeses numerades en què desplega tota la seva proposta electoral. N’hi ha 7 que parlen de temes relacionats amb la problemàtica de gènere i es troben dins d’un subtítol general dedicat a “cuidar les persones”.

Al contrari d’altres partits, la violència de gènere o la igualtat entre homes i dones no aconsegueixen tenir un apartat específic, que remarqui la seva importància, en aquesta proposta electoral. Són temes que van molt barrejats amb temàtiques que es podrien catalogar de socials.

Xavier García Albiol encapçala la llista de persones candidates pel PP a diputades del Parlament de Catalunya en una llista que intenta és paritària si resulten sent triades les candidatures primeres d’en les quatre circumscripcions catalanes; però, si es prenguessin les primeres vuit candidatures per llista, la paritat s’acaba de trencar perquè en general són majoria homes els que hi són intentant ser elegits.

El PP comença el seu programa dient que “el canvi a Catalunya és inajornable … tenim una oportunitat històrica d’obrir una nova etapa. De tancar ferides i recuperar les amistats i els afectes perduts entre nosaltres, els catalans, i amb el conjunt dels espanyols. És inajornable restablir un govern que s’ocupi dels problemes reals de les persones, que respecti la llei, que doni tranquil·litat a la nostra vida diària i se centri en crear oportunitats per a tots “.

En el recorregut de la proposta parla de reduir impostos i gravàmens a persones, herències, empreses i escoles concertades; donar suport a les empreses; controlar “la imparcialitat” de mitjans de comunicació; vetllar per la seguretat pública i el civisme, entre d’altres punts destinats a “recuperar les institucions per als catalans, la normalitat democràtica i la tranquil·litat al carrer i a les famílies de Catalunya”.

 

xavier garcía programa

 

 

Sobre violència de gènere, una mica

Pel que fa a allò relacionat amb problemes de discriminació i violència de gènere, el Partit Popular proposa alguns punts. Són pocs, sense necessitat de resumir:

“Garantirem la tolerància zero amb la violència de gènere. Implantarem, en el termini de sis mesos, una Oficina Integral d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere a cada capital de comarca “.

“Ampliarem el nombre de places disponibles a pisos-pont per a les dones víctimes de violència de gènere”.

“Facilitarem que les empreses puguin desenvolupar polítiques de conciliació”, no assenyala de quina manera.

“Promourem mesures concretes i reforçarem la inspecció laboral per garantir la igualtat salarial entre homes i dones”.

A falta de més propostes, n’hi ha d’altres que tenen a veure amb les dones, tot i que no tenen un enfocament que seria del grat del feminisme, ja que centren l’atenció en la importància de la maternitat femenina, sempre acompanyada per la respectiva paternitat.

“Serem implacables en la inspecció laboral per assegurar que no hi hagi discriminació laboral a la dona ni es penalitzi la maternitat o la paternitat”.

“Aprovarem una Llei de Suport a la Maternitat perquè cap dona embarassada quedi en una situació de desemparament social”.

“Acompanyarem fiscalment a les empreses que respectin i promoguin un clima favorable a la maternitat i a la paternitat”.

 

Més informació:
Programa Electoral PP 21D

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar