tenemos-otros-datos

Mexico: Sr. President nosaltres tenim altres dades: diuen feministes a AMLO / La Independent / Notícies Gènere

 

En una carta i vídeo expliquen que la violència contra les dones i nenes és més letal que el COVID 19.
Durant la contingència es van registrar més de 20 mil denúncies per violència masclista a la llar.

 

 

  

 

Amb una carta i vídeo fet viral aquest mateix dilluns, feministes li diuen al president Andrés Manuel López Obrador:

Nosaltres tenim unes altres dades. La violència contra les dones i nenes és més letal que el COVID 19.

Això per retreure les declaracions, decisions i omissions del president mexicà, que asseguren “enforteixen la impunitat i normalitzen la violència contra les dones, nenes i nens en negar i ignorar el perill que viuen a casa”.

Aquesta no és la primera carta que circula en aquests dies emeses per diferents grups feministes, després de les desafortunades declaracions emeses pel mandatari.

Així, una per una apareixen els rostres i veus de 42 feministes:

“Ens dirigim a vostè preocupades i indignades per les seves declaracions respecte a la situació de la violència contra dones, nenes i nens a l’interior de les seves famílies i llars, negant que durant les mesures de confinament s’ha incrementat la violència a la llar”.

“La violència contra les dones és avui el principal obstacle per al seu desenvolupament i participació en tots els àmbits de la vida. La violència en l’àmbit familiar és un delicte en tot el territori nacional”.

“Les principals víctimes de la violència familiar són les dones, les nenes i els nens”.

“La violència a la llar s’expressa en violència psicològica, física, sexual, econòmica i feminicida. La discriminació és la causa i conseqüència de les violacions sexuals i assassinats de dones, nenes i nens”.

“Les dades oficials, donen compte de 10 feminicidis a el dia, situació que davant el confinament no ha disminuït, ha augmentat”.

“Les trucades d’auxili al 911 per violència familiar, són de 155 per hora. Durant la contingència es van registrar més de 20 mil denúncies per violència familiar, de les quals en el 90% no es fa justícia”.

“Sr. President, les seves declaracions, decisions i omissions enforteixen la impunitat i normalitzen la violència contra les dones, nenes i nens en negar i ignorar el perill que viuen a casa seva”.

“Fem una crida a vostè i als 32 governs de les entitats federatives per atendre de manera urgent la situació de violència que viuen les dones, nenes i nens, i a instrumentar mesures efectives d’emergència per garantir l’atenció i protecció a les víctimes”.

“Per la vigència plena de l’estat de dret i una vida lliure de violència”.

¡Vives ens volem!

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar