Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

Morelos.Mexico: Mor periodista a Morelos per COVID19 / La Independent / Notícies Gènere

Per Estrella Pedroza.SemMexico

La Xarxa de Dones Periodistes de Morelos va exigir a el Govern de l’Estat, enmig de la contingència sanitària per COVID19, reforçar els seus controls sanitaris i garantir l’atenció dels que treballen en els mitjans de comunicació, ja que a el menys un company, a el parer contagiat, va acudir a donar cobertura física a la conferència de premsa que oferia la Secretaria de Salut per a informar sobre l’avanç de la pandèmia a Morelos.

La comunicadora Martha Roa integrant de l’organització de dones periodistes, va destacar que lamentablement el virus ha arribat a integrants del gremi periodístic en l’entitat.

El pronunciament de la xarxa, sorgeix pel fet que la Secretaria de Salut, encapçalada per Marco Antonio Cantú Cuevas, fins ara no ha pres cap mesura com tenir un control de les persones que van acudir a la conferència i dates per fer una recerca detecció intencionada de casos entre periodistes que poguessin haver resultat contagiats de virus.

La Xarxa de Dones Periodistes de Morelos va sol·licitar el següent:

“A el sector Salut li demanem que disposi de proves ràpides per detectar el COVID-19 per integrants del gremi periodístic de Morelos i es garanteixi atenció en hospitals”.

També, ha demanat “a les empreses dels mitjans de comunicació a Morelos atorguin les mesures de seguretat necessàries per als que diàriament vam complir amb la tasca d’informar”.

“El treball periodístic és important per mantenir informada la societat al voltant de el desenvolupament de la pandèmia, de manera que també requerim que en les conferències virtuals es defineixin els mecanismes per realitzar preguntes i es garanteixi l’equitat i igualtat per a les persones de l’gremi que participin “, va afegir.

Mor periodistes per contagi de COVID-19

La matinada de divendres va morir Miguel Ángel García Tapia, periodista morelense de premsa escrita i mitjans digitals, després d’enfrontar a el contagi de COVID19.

Va ingressar el dijous 23 d’abril a l’Hospital General de Cuernavaca «José G Parres“, on se li va confirmar que va donar positiu a coronavirus, i va ser atès i sotmès a tractament per fer front a virus.

García Tapia, qui recentment s’havia incorporat a l’Ajuntament de Cuernavaca, va donar batalla a l’COVID19 amb atenció hospitalària poc més de vuit dies i la matinada de l’1 de maig va partir.

Mitjans de comunicació, periodistes i comunicadors de l’entitat expresaron- en xarxes socials- seu condol a la família i van coincidir en mantenir el record de el bon humor i carisma que va caracteritzar a l’company i amic per més de 35 anys de treball periodístic.

Mike, com li deien tots, descansi en pau.

Versió oficial

Marc Antoni Cantú Cuevas, secretari de Salut a Morelos, va ser qüestionat- durant la conferència on s’informa sobre l’avanç de la pandèmia a l’entitat- sobre el plantejament de l’organització de dones periodista.

En la seva resposta va assegurar que la secretaria al seu càrrec d’atenir a tots els periodistes, com a la resta de la població, en el cas que s’encomanin de virus.

Però va evadir respondre sobre les mesures de seguretat i preventives que adoptarà amb els companys que van assistir a donar cobertura a la conferència de la seva dependència en la qual van acudir persones amb sospita o contagi de COVID19.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tere Molla

Sororitat sempre, però amb certs límits

OPINIÓ Fa uns anys ja vaig escriure sobre aquest tema, però hi ha coses...

Una societat sense ètica

OPINIÓ A Carlos París, in memoriam El curs que es va organitzar el mes...

MANIFESTACIÓN-CONCENTRACIÓN

25 DE NOVIEMBRE Día Internacional contra la Violencia a las MujeresMANIFESTACIÓN-CONCENTRACIÓN De Ópera a...