Diumenge 03 desembre 2023

Diumenge 03 desembre 2023

Compartir

Maruja Torres, premi Margarita Rivière

Per Redacció CPC
El jurat del premi ha destacat la independència i la valuosa trajectòria professional de la col·legiada Maruja Torres a l’hora de fer-la mereixedora de la IX edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere.

Aquest reconeixement, que impulsa l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i de la qual el Col·legi de Periodistes en forma part del seu jurat, li serà lliurat el pròxim 30 de novembre de 2023, a les 19 hores, a la seu de La CIBA.

El jurat del premi ha destacat la independència i la valuosa trajectòria professional de la col·legiada Maruja Torres a l’hora de fer-la mereixedora de la IX edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere.

Maruja Torres (Barcelona, 1943) va ser corresponsal de guerra al Líban, Panamà i Israel, i va treballar als diaris Tele eXprés i Mundo Diario. Va col·laborar també a les revistes Garbo, Fotogramas, Por Favor, El Papus, La Calle, Qué leer, i des de l’any 1982 va començar a col·laborar en el diari El País i Diario 16. Els seus reportatges d’investigació a la premsa encara són recordats avui dia.

Maruja Torres va guanyar els premis Planeta (2000) i Nadal (2009) i compta amb diversos guardons com, per exemple, el Premio Francisco Cerecedo (1990), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2004) o el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya (2004).

El lliurament del Premi Margarita Rivière a Maruja Torres tindrà lloc el dijous 30 de novembre de 2023, a les 19 hores, a la seu de La CIBA (Pg Llorenç Serra, 64, Santa Coloma de Gramenet) dins de la Festa de l’ADPC on es lliuraran els Premis de Comunicació no sexista. El Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere consta d’una escultura elaborada per l’artista Cinta Sabaté (Tortosa, 1946) i d’un lot de libres escrits per Rivière.

Aquest premi està organitzat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de la família de Margarita Rivière (Barcelona, 1944-2015).

El jurat ha estat format per: Marta Corcoy, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Hugo de Cominges Rivière, fill de Margarita Rivière; Milagros Pérez Oliva, periodista; Neus Bonet, periodista; Olga Viza, periodista; Pilar Aymerich, fotògrafa; Josep Cuní, periodista; i Almudena Ariza, periodista.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

15M: Indignades i Indignats. I ara què?

    La impressionant jornada de manifestacions del passat 19 de juny ha culminat la...

UNESCO repudia assassinat de periodista africana

Nova York. – La directora general de la UNESCO, Irina Bokova, va exigir la investigació...

Bandejar prejudicis racistes i colonials

     Desarticular segles de dominació colonial és un gran desafiament, que passa fins i...