Thursday 07 December 2023

Thursday 07 December 2023

Compartir

Maruja Torres, premi Margarita Rivière

Per Redacció CPC
El jurat del premi ha destacat la independència i la valuosa trajectòria professional de la col·legiada Maruja Torres a l’hora de fer-la mereixedora de la IX edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere.

Aquest reconeixement, que impulsa l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i de la qual el Col·legi de Periodistes en forma part del seu jurat, li serà lliurat el pròxim 30 de novembre de 2023, a les 19 hores, a la seu de La CIBA.

El jurat del premi ha destacat la independència i la valuosa trajectòria professional de la col·legiada Maruja Torres a l’hora de fer-la mereixedora de la IX edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere.

Maruja Torres (Barcelona, 1943) va ser corresponsal de guerra al Líban, Panamà i Israel, i va treballar als diaris Tele eXprés i Mundo Diario. Va col·laborar també a les revistes Garbo, Fotogramas, Por Favor, El Papus, La Calle, Qué leer, i des de l’any 1982 va començar a col·laborar en el diari El País i Diario 16. Els seus reportatges d’investigació a la premsa encara són recordats avui dia.

Maruja Torres va guanyar els premis Planeta (2000) i Nadal (2009) i compta amb diversos guardons com, per exemple, el Premio Francisco Cerecedo (1990), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2004) o el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya (2004).

El lliurament del Premi Margarita Rivière a Maruja Torres tindrà lloc el dijous 30 de novembre de 2023, a les 19 hores, a la seu de La CIBA (Pg Llorenç Serra, 64, Santa Coloma de Gramenet) dins de la Festa de l’ADPC on es lliuraran els Premis de Comunicació no sexista. El Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere consta d’una escultura elaborada per l’artista Cinta Sabaté (Tortosa, 1946) i d’un lot de libres escrits per Rivière.

Aquest premi està organitzat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de la família de Margarita Rivière (Barcelona, 1944-2015).

El jurat ha estat format per: Marta Corcoy, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Hugo de Cominges Rivière, fill de Margarita Rivière; Milagros Pérez Oliva, periodista; Neus Bonet, periodista; Olga Viza, periodista; Pilar Aymerich, fotògrafa; Josep Cuní, periodista; i Almudena Ariza, periodista.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Targeta roja a l’homofòbia! / La Independent / Notícies gènere

  El passat 16 de març es va inaugurar l’exposició “Treu-li la targeta a l’homofòbia”...

UAB: TOTA UNA SETMANA D’ACTES PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

La UAB commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora el divendres 8 de març...

For 8 March, international Women’s Day, AEDH and APDHA firmly oppose to the Spanish government’s draft law on abortion

Brussels, 7th March 2014 For 8 March – International Women’s Day – the Andalusian Association...