Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Manifestació de la Diada lliure de masclisme i LGBTI-fòbia

 

 

Al tram 4 hi hagué un fort clam a les 17.14: Llibertat preses polítiques!.

No es pot acceptar ni un assassinat ni una agressió més. Així la sectorial de Dones de l’Assemblea Nacional Catalana introduia el seu comunicat del 30 d’agost cara a la Manifestació de l’11S 2019.

Aquest 2019 als Països Catalans, han estat assassinades 26 dones pel sol fet de ser-ho i a les Festes de Gràcia de Barcelona, d’aquest agost, hi ha hagut 5 casos d’agressions sexuals i violacions.

 

 

Punt lila 11S 2019

 

 

La sectorial de Dones de l’ANC per la manifestació de la Diada d’ahir ha seguit el Protocol en contra de les agressions masclistes i lgbti-fòbiques, perqué si bé estaven convençudes que no hi hauria incidents, pensen que calia estar preparades. És per aixó que la manifestació va comptar amb 4 Punts Liles al llarg del recorregut perqué si alguna dona patia una agressió o es sentia  assetjada, se l’acompanyés i hi hagués una resposta colectiva. 

En  la manifestació d’aquest 11S de 2019 sota el lema “Objectiu Independència”, han reivindicat especialment la llibertat de les preses polítiques i el retorn de les exiliades. “Hem visibilitzat les represaliades per l’estat espanyol per haver fet possible l’exercici del dret d’autodeterminació. Per totes elles hem sortit al carrer, denunciades les vulneracions de drets fonamentals i exigit la llibertat de totes”. Així al tram 4 hi hagué un fort clam a les 17h 14m: Llibertat preses polítiques!. I mostraren pancartes de solidaritat amb Carme Forcadell, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí, Marta Rovira, Meritxell Serret, Anna Gabriel, Ramona Barrufet, Anna Simó, Mireia Boya, Tamara Carrasco, Tània Verge, Marta Alsina….

 

 

mani 11s 2019

 

 

 

Cap dona a loblit

 

Alhora  han reclamat, en el marc d’aquest Objectiu Independència, un codi penal i un sistema judicial propis per tenir totes les eines per erradicar les violències masclistes.

Afirmen que impulsen i impulsaran totes les accions possibles per construir una Catalunya on cap agressió quedi sense resposta. Volen que “no hi tingui cabuda un sistema judicial que justifica les violacions i fa passar per un calvari a les dones que denunciem les agressions que patim”. Criden també a la ciutadania a rebutjar les agressions i a no normalitzar les violències masclistes ni lgbti-fòbiques.

“Construïm una Catalunya lliure de masclisme i LGBTI-fòbia. Aconseguir-ho és responsabilitat de tots i totes”, afirmen i afegeixen que els actes, les manifestacions i les festes s’han de viure i gaudir en llibertat. Tolerància zero, doncs davant les agressions i discriminacions per motius de gènere, identitat o orientació sexual, expressió de gènere, etc. 

Com ja han manifestat en altres ocasions, exigeixen al govern “que faci de l’eradicació de totes les violències contra les dones i les persones heterodissidents una qüestió d’estat”. Per aquest col·lectiu els minuts de silenci no serveixen i cal desplegar la llei històrica del 2009. Recorden ironicament que no n’hi ha prou en publicar lleis al DOG, que calen recursos econòmics i humans per desplegar-les. I afirmen que no s’ha fet fins ara i que al contrari s’han retallat aquests recursos.

Reclamen al Govern de la Generalitat de Catalunya “una aposta d’arrel i ferma, al marge de condicionants polítics, ideològics i pressupostaris, per posar tots els recursos necessaris per aturar aquesta xacra d’agressions sexuals, assetjaments, violacions, feminicidis que estem patint i, per garantir justícia, reparació i recuperació a les sobrevivents A l’escola, a casa, als carrers, als espais d’oci, a la feina…a tot arreu volem ser lliures, no valentes”. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere moll

Submises? No, gràcies

OPINIÓ …A aquest tipus d’accions que les administracions (de vegades ) tenen en compte per...

Comunicar la Mediterrània amb Mirada Feminista

Amb motiu del 25è aniversari de les Jornades “Les periodistes, la Mediterrània i el futur”,...

Barcelona: Sistema de Registre i Comunicació de la Violència Institucional / La Independent / Notícies Gènere

L’Àrea de Privació de Llibertat i Drets Humans de l’Observatori del Sistema Penal i els...