Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Compartir

Madrid: Elles Creen 2020: la reivindicació que no cessa / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció AmecoPress

Elles Creen, és un esdeveniment organitzat per l’Instituto de la Mujer y por la igualdad de oportunidades, és un festival amb l’objectiu principal d’atorgar-li una major visibilitat a la feina d’artistes i creadores en el món de la cultura. Aquesta nova edició se celebrarà entre el 23 i el 24 de setembre i comptarà amb la col·laboració del Ministerio de Cultura y Deporte, la Comunitat de Madrid i l’Ajuntament de Madrid, entre altres institucions.

En l’apartat musical, es presentarà per primera vegada un treball específicament elaborat per al festival, un concert de música contemporània perfilat per Teresa Català (Premi Nacional de Composició Musical) amb la participació de l’Associacion de Mujeres en la Música.

A més, s’estrenaran cinc obres de percussió acompanyades per intervencions poètiques i hi haurà cinc representacions escultòriques femenines del Museu Arqueològic Nacional, que han estat el punt de partida per a l’elaboració de ‘Damas i Diosas’ al Museu, un concert innovador amb gran importància audiovisual.

Un altre àmbit cultural necessitat d’atenció institucional és la dansa, que configura l’altre eix sobre el qual se sustenta aquesta edició de festival. Continua ‘Danza en els Museos’, una representació coordinada per la coreògrafa Mey-Ling Bisogno i recolzada per la Subdirecció General de Museus Estatals. Aquest programa inclou coreografies en deu museus nacionals, entre els quals destaquen el Museu Sorolla i el Museu del Prado.

Pel que fa a el món teatral, aquesta edició comptarà amb l’estrena d’ ‘El silenci de les murciélagas’, una obra d’Anaïs Allais dirigida per Rachel Mastin que tindrà lloc a l’Institut Francès. També serà representat el títol ‘dones’, un conjunt de nou muntatges que inclouen programació infantil.

En Elles Creen sempre hi ha un buit especial per la poesia. En aquesta edició es desenvoluparà un recital a mans de dos grans poetes pertanyents a la mateixa generació: Rosana Acquaroni i Cecilia Quílez; dues autores que es troben en el moment més ple de la seva carrera professional.

A més de la programació corresponent al món cultural, es dedicarà un espai concret als debats i a les posades en comú organitzades per associacions de dones, que aquest any estaran més enfocades a la música i les arts escèniques.

D’aquesta manera, Elles Creen es converteix novament en una festa de la cultura feta per dones on, a través de diferents arts, es reivindica i es fa visible la situació actual i la manca de presència de treball femení en el món de la cultura.

Foto: Arxiu AmecoPress, cedida per Festival Elles Creen

Peu de foto: Cartell oficial


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

28 de juny

Enguany, el 28 de juny, dia per l’alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals,...

Esther Vivas

Violència policial, mentides i cintes de vídeo

  OPINIÓ Mentides i més mentides. A això ens té acostumats el Departament d’Interior de...

Dones Compositores del barroc

Interpretades per KASSIA. Música de cambra del barroc amb: Laia Saperas (traverso), Teresa Galceran (traverso),...