Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

«Lliura’ns del Mal»

Diario Digital Femenino ha realitzat aquesta ressenya, dedicada al nou llibre de la nostra amiga i col·laboradora Sandra Miguez. Des de La Independent ens sumem a les felicitacions a l’autora”.

Ressenya Redacció DDF / La Independent

Amb orgull els compartim informació sobre la presentació del nou llibre, Líbranos del Mal, de la nostra col·lega i companya, Sandra Miguez.

Es tracta d’una investigació i assaig sobre el cas del Convent de Nogoià, on la superiora va ser condemnada després de la denúncia de dues monges, per privar-les de la llibertat i aplicar mètodes de tortura i càstig.

Hi recorre la història de l’Església catòlica, el rol de les dones a la institució, la creació de l’ordre de les Carmelites, l’anquilosament i la persistència d’hàbits propis de l’edat mitjana.

Líbranos del Mal és un llibre que ens permet treure el cap a un món de regles rígides, on l’evolució espiritual s’assoleix només amb sacrifici i dolor, atavismes que, a jutjar per l’avançada actual d’idees ultraconservadores, van més enllà dels claustres i lluny d’estar en retirada han tornat amb més força que mai” diu Mauricio Koch a la seva ressenya.

María Pía López aporta que «una tradició eclesial de menysteniment a les dones. Una institució de clausura en què els suplicis rituals es converteixen en càstigs incessants. Una mare superiora que desconeix tot dret de les religioses que són al convent. El silenci dels que se’n van assabentant. Dues dones valentes gosen denunciar. Sandra Miguez reconstrueix aquesta història, llegeix la causa judicial, pensa els fets en relació amb la trama múltiple d’institucions, creences, insanies personals. Escriu com a part dels esforços de reparació, fent lloc a la veu de les denunciants, per desarmar el nus entre religió i violència».

Líbranos del Mal, és el segon llibre de Sandra Miguez, després de Crímenes Menores, Género y Poder Judicial la trama d’una disputa, Ed Azogue (2019) sobre el procés judicial després del femicidi de Micaela García i la participació en compilacions “Micaela . Una vida, una mort i una llei (de) construcció de l’Estat amb perspectiva de gènere. Llei 27.499” -Delta Editores (2021) i “Informació per a la Pau: crítica dels mitjans i responsabilitat del públic” Fundació Coso, València (2005)

Compta amb pròleg de la historiadora i sociòloga Dora Barrancos, el llibre es presentarà dimecres 8 de novembre.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mataró: L’Ajuntament de Mataró promou la interculturalitat i el no sexisme entre les persones que treballen amb joves, infants i dones

Organitza un curs el 27 i 28 de gener al Centre Cívic Cabot i Barba...

8M 2021: Reunió de preparació. Juntes, diverses i rebels

  8M 2021: Juntes, diverses i rebels          

...

Cuba: XI Encuentro Iberoamericano de Género y Comunicación / La Independent / Noticies Genere

  Pereidistes cubanes en un acte public   L’articulació de les comunitats amb els diferents...