jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Compartir

Lleida: Guardons del Premi Mila per a la Igualtat de Gènere / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

El passat 19 de març, els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, distingeixen els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona i combatre les diferències i la discriminació que encara pateixen les dones.

 

 

premiades-premi-mila-periodisme-2017

Les guanyadores, acompanyades de part del jurat i autoritats locals. @Hermínia Sirvent

 

Enguany, en l’edició XI dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere es van presentar 11 treballs i les guardonades -totes dones- han estat:

En Premsa Escrita, María García San Narciso premiada pel reportatge “No son sexis, son niñas”, publicat el 19 de novembre de 2017 a El Periódico, que denuncia la hipersexualització de nenes i dones; i Meritxell Rigol Barbarà, pel reportatge “Dones gitanes amb veu i en acció”, publicat a La Directa el 14 de juny de 2017, que descriu el racisme i la desigualtat de gènere que pateix aquest col·lectiu. En la categoria de Fotoperiodisme, la guardonada ha estat Tiziana Trotta, pel reportatge fotogràfic “Las chicas que espantan a patadas las pesadillas de Boko Haram”, publicat 30 de març de 2017 a El País Planeta Futuro, que retrata la vida d’un grup d’adolescents al camp de refugiats de Dar-es-Salam.

El jurat del premi Mila el formaven la regidora de Polítiques d’Igualtat Sara Mestres, els periodistes Jesús Riverola, Àngels Anton i Elianne Ros (guardonada en l’edició anterior del Mila), la consellera del Consell Municipal de les Dones Ramona Canela i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament Isabel Hornos. El veredicte ha tingut en compte criteris d’interès periodístic, el procés d’investigació, la qualitat dels textos i les imatges, l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista, la projecció social, l’originalitat i la creativitat.

Durant l’acte, es va lliurar la dotzena Beca de Recerca Cristina de Pizan, dotada amb 3.000 euros, que ha estat per Berta Caihuelas pel projecte “On són les dones”, orientat a estudiar les diferències per qüestió de gènere en l’accés a llocs de responsabilitat a Lleida. Aquesta Beca té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. A partir d’ara la Beca tindrà caràcter bianual.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estado español: Documental: Las Maestras de la República / La Independent / Notícies gènere

El documental “Las Maestras de la República” ha sido nominado para los Premios Goya...

Catalunya: Una altra oportunitat perduda / La Independent / Notícies gènere

Ens agradaria no haver-ne de parlar però de nou ens trobem davant d’una opció...

Laura Borràs i el seu “Elogi de la lectura: de Flaubert a Joyce, d’Èsquil a Maria Mercè Marçal”

“Encomanar el gust per la lectura”. Ni més ni menys és l’ objectiu de la...