Dilluns 22 juliol 2024

Dilluns 22 juliol 2024

Compartir

L’hospital del Vall d’Hebrón elegit pel Programa Internacional de Centres amb Excel·lència en Cures Infermeres

Les bones pràctiques en infermeria milloren l’atenció a les i els pacients i  contribueixen a la millora professional i a l’estalvi de costos al sistema sanitari.

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat triat, junt a set altres centres hospitalaris, entre més de trenta institucions de l’estat espanyol per formar part del Programa de Centres compromesos amb l’excel·lència en cures infermeres, promogut per la Unitat d’Investigació en Cures de Salut (Investen-ISCIII) de l’Institut de Salut Carlos III, el centre col·laborador espanyol de l’Institut Joanna Briggs per a les Cures de Salut Basades en l’Evidència i l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio (RNAO).


 Aquests hospitals es comprometen a posar en marxa les guies de bones pràctiques elaborades per la prestigiosa Registered NursesAssociation of Ontario (RNAO), l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio (Canada), amb més de 50.000 persones afiliades, i un autèntic referent internacional en aquest àmbit professional. L’elecció de l’Hospital català es va fer efectiva gràcies a la valoració que en va fer de Vall d’Hebron el centre col·laborador espanyol de l’Institut Joanna Briggs per a les Cures de Salut Basades en l’Evidència. La seva participació serà a través de la implantació i evaluació de dues guies: Cura i maneig de l’ostomia i Prevenció de caigudes i lesions derivades de les caigudes en gent gran.  Superats els tres anys de durada del Programa, l’HUVH serà acreditat com a Centre Compromès amb l’Excel·lència en Cures Infermeres.

Per la seva banda la  Direcció d’Infermeria de l’HUVH ha organitzat aquest 7 de febrer la III Edició Bianual dels Protocols i Procediments, amb la participació de la directora executiva de l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio, Doris Grinspun Nascuda a Xile, Grinspun és una personalitat mundialment reconeguda en l’àmbit de la infermeria i gran defensora de la implantació de les guies de bones pràctiques de l’RNAO en la millora de resultats clínics i en l’eficiència i eficàcia de les institucions que les posen en pràctica. desenvolupat ja un total de 44 guies de diversos àmbits més generals: promoció de la salut; la lactància materna; la prevenció de caigudes en persones grans; i abandó de l’hàbit del tabac.  També de més específiques: úlceres per pressió; abordatge de malalties cròniques com la diabetis o el dolor; etc. és informació.

Biografia de Doris Grinspun. Directora executiva de la Registered Nurses’ Association of Ontario (RNAO). Associació professional que representa infermeres i infermers d’Ontàrio (Canada), des de 1996. Neix a Xile, és  diplomada per l’ Escola d’Infermeria d’Hadassah (Jerusalem); llicenciada per la Universitat de Tel Aviv, (Israel); màster en ciències en infermeria de la Universitat de Michigan en Ann Arbor, Michigan; doctorada en el Departament de Sociologia en la Universitat de York a Toronto, Ontàrio; Doctora honoris causa en dret per l’Ontàrio Institute of Technology (UOIT) en 2010. És professora adjunta de la Facultat d’Infermeria de la Universitat. de Toronto, i de l’Escola d’Infermeria de la Universitat de York. Membre del Centre per a la Promoció de la Salut de la Universitat de Toronto, membre del Centre d’Estudis de la Salut de la Universitat de York i membre associada del Centre d’Estudis Llatinoamericans i Caribenys (CERLAC) de la Universitat de York. Fou directora d’Infermeria de l’Hospital Mount Sinai de Toronto, des de 1990 a 1996. També ha treballat en la pràctica i capacitats administratives a Israel i els Estats Units.

Ferma defensora del sistema de salut canadenc i de la contribució de les infermeres i infermers en la consecució del seu èxit, durant les últimes dues dècades Grinspun ha treballat en nombrosos projectes internacionals a Amèrica Llatina i Central, República Popular de la Xina, Austràlia i Europa. Són moltes les seves publicacions, i entre els premis que ha rebut destaquen: L’Ordre d’Ontàrio, el 2003 (premi creat el 1986 pel Govern d’Ontàrio, per reconèixer l’alt nivell d’excel·lència i èxits individuals en qualsevol camp. En 2010, fou inclosa entre els deu hispans mes influents de Canadà per l’Hispanic Business Association (CHBA).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Direcció General per a la Immigració desmunta els prejudicis amb informació

La Direcció General per a la Immigració ha posat en marxa un web que desmenteix...

Estat espanyol – Argentina TRANSMISSIÓ ESPECIAL 25 DE NOVEMBRE: ‘Harta Frecuencia’

“farta que el meu xicot em controli el facebook i llegeixi els meus missatges de...

Centro 8 de Marzo: Observatori Dona, Treball i Societat. Debats sobre el Temps Parcial

El document de Laura Arroyo, Directora del Centro 8 de Marzo, descriu les característiques de...