Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

LGTBQI+: “Contra l’Homofòbia, Ara, Sempre i Arreu”


Aquest dissabte 25 de juny la manifestació convocada per la Comissió Unitària del 28 de juny, que engloba a diverses entitats pels drets de les persones LGTBQI+( Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Questioning and Intersex) va recorrer, com cada any, els carrers de Barcelona, des de Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume, enguany sota el lema “Contra l’homofòbia, ara, sempre i a tot arreu”.

Durant la marxa reivindicativa més de mil persones varen criticar el rebuig encara existent en alguns sectors de la societat cap a les persones LGTBQI+ així com l’actitud d’algunes administracions, com ara que la Generalitat hagi abandonat l’Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA), de la qual n’era membre des del 2007, i que l’Ajuntament “cedeixi” davant l’Església catòlica en el cas de l’escultura prevista a la Plaça de la Sagrada Familia.

En finalitzar l’acte és va llegir el manifest que exposa la situació actual de tot el col.lectiu LGTBQI + a Barcelona, a Catalunya i a la resta del món.

 

lgtb4

El MANIFEST CONTRA L’HOMOFÒBIA, ARA, SEMPRE I ARREU comença explicant que fa més de 30 anys que les persones LGTBQI + reivindiquen els seus drets i llibertats i lluiten contra la intolerància.

Que a Catalunya encara existeix una homofòbia encoberta que és manifesta a través de l’assatjament escolar, en el rebuig d’algunes families, en la discriminació laboral i fins i tot es pateix psicològicament en l’àmbit de la salut pública.

Després de les crítiques ja esmentades cap a les dues institucions de la Plaça Sant Jaume, el manifest posa en evidència que cap institució del país ha demanat responsabilitat sobre les actuacions passades i presents en Fòrums Internacionals on es defensa la criminalització de la homosexualitat, sabent que aquesta criminalització condueix a la mort, a la tortura i a l’empresonament de moltes persones LGTBQI+ en molts països del món.

L’homofòbia encara mata a l’Estat espanyol però, encara més a Irán, Iraq, Uganda…o a països d’Amèrica Llatina encara que no hi hagi criminalització, com al Brasil o Hondures. També a diversos països de la Unió Europea hi ha lleis homòfobes com a Lituania, Estònia, Letònia, Polònia, Rumania i Bulgaria, a Russia i als Balcans i a Itàlia.

El Manifest “Contra l’homofòbia, ara, sempre i arreu” finalitza amb un clam d’alerta: “Ni el gueto rosa, ni la llei de matrimoni semblen cap garantia de res. Hem de lluitar contra l’odi dels qui no ens entenen, però també contra la ignorància que tenim a les nostres propies files, fomentada en la idea que ha jem aconseguit els nostres propis drets. (…)”.

 

lgtb3_g

 

lbtb2

 lbtb6

  

Més informació a:
FRONT d’Alliberament Gay de Catalunya 

 Termomix-Ca la Dona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

columnista bw

Bogotà Vull submergir-me en tu!

     OPINIÓ El matí: notícies sobre líders o lidereses assassinades, víctimes d’atemptats o amenaces,...

Corina Tulbure: “El que més ens dóna sentit de pertinença són les relacions que tenim, les persones que estimem”

Corina Tulbure va migrar a Barcelona des de Romania l’any 2001, amb una gran desconeixença...

TAULA RODONA La influència de Rosalía de Castro a Catalunya /La Independent / Notícies gènere

  En el marc dels homenatges en el 150è aniversari de la publicació de Cantares...