Sunday 26 May 2024

Sunday 26 May 2024

LGTBQI+: “Contra l’Homofòbia, Ara, Sempre i Arreu”


Aquest dissabte 25 de juny la manifestació convocada per la Comissió Unitària del 28 de juny, que engloba a diverses entitats pels drets de les persones LGTBQI+( Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Questioning and Intersex) va recorrer, com cada any, els carrers de Barcelona, des de Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume, enguany sota el lema “Contra l’homofòbia, ara, sempre i a tot arreu”.

Durant la marxa reivindicativa més de mil persones varen criticar el rebuig encara existent en alguns sectors de la societat cap a les persones LGTBQI+ així com l’actitud d’algunes administracions, com ara que la Generalitat hagi abandonat l’Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA), de la qual n’era membre des del 2007, i que l’Ajuntament “cedeixi” davant l’Església catòlica en el cas de l’escultura prevista a la Plaça de la Sagrada Familia.

En finalitzar l’acte és va llegir el manifest que exposa la situació actual de tot el col.lectiu LGTBQI + a Barcelona, a Catalunya i a la resta del món.

 

lgtb4

El MANIFEST CONTRA L’HOMOFÒBIA, ARA, SEMPRE I ARREU comença explicant que fa més de 30 anys que les persones LGTBQI + reivindiquen els seus drets i llibertats i lluiten contra la intolerància.

Que a Catalunya encara existeix una homofòbia encoberta que és manifesta a través de l’assatjament escolar, en el rebuig d’algunes families, en la discriminació laboral i fins i tot es pateix psicològicament en l’àmbit de la salut pública.

Després de les crítiques ja esmentades cap a les dues institucions de la Plaça Sant Jaume, el manifest posa en evidència que cap institució del país ha demanat responsabilitat sobre les actuacions passades i presents en Fòrums Internacionals on es defensa la criminalització de la homosexualitat, sabent que aquesta criminalització condueix a la mort, a la tortura i a l’empresonament de moltes persones LGTBQI+ en molts països del món.

L’homofòbia encara mata a l’Estat espanyol però, encara més a Irán, Iraq, Uganda…o a països d’Amèrica Llatina encara que no hi hagi criminalització, com al Brasil o Hondures. També a diversos països de la Unió Europea hi ha lleis homòfobes com a Lituania, Estònia, Letònia, Polònia, Rumania i Bulgaria, a Russia i als Balcans i a Itàlia.

El Manifest “Contra l’homofòbia, ara, sempre i arreu” finalitza amb un clam d’alerta: “Ni el gueto rosa, ni la llei de matrimoni semblen cap garantia de res. Hem de lluitar contra l’odi dels qui no ens entenen, però també contra la ignorància que tenim a les nostres propies files, fomentada en la idea que ha jem aconseguit els nostres propis drets. (…)”.

 

lgtb3_g

 

lbtb2

 lbtb6

  

Més informació a:
FRONT d’Alliberament Gay de Catalunya 

 Termomix-Ca la Dona

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Parole de king

OPINIÓ Un any més la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona presenta...

Nuestra Solidaridad ante nuevo ante archivamiento del caso de esterilizaciones forzadas y mensaje a Fiscal Luis Landa

El Instituto de Apoyo al Movimiento Autónomo de Mujeres Campesinas IAMAMC la Red de Migración...

Primeres crítiques dels portaveus oficials del FSM de Dakar

Caos al inici d activitats al recinte de la Universitat Cheikh Anta Diop de Dakar...