campeonas

Compartir

L’esport femení interessa

Sempre és una bona notícia que els mitjans de comunicació es posicionen a favor de l’esport femení, per això, des de la Independent, celebrem que la pàgina web Campeonas, dediqui el 100% del seu contingut als esdeveniments on les protagonistes són les esportistes, tenint així  una mica més de veu als mitjans de comunicació. 

La pàgina web Campeonas, que des del mes de desembre de 2009 informa puntualment de tots els esdeveniments esportius on les protagonistes són les dones, és una de les millors plataformes que avui dia trobem per conèixer veritablement de la situació de l’esport femení.

Sens dubte, es tracta d’una important notícia per a l’esport ja que sense mitjans com a Campiones, la informació que versa sobre l’esport femení seria molt reduïda. I no és que no hi hagi notícies, és que simplement, no es publiquen perquè no interessen als mitjans generalistes. Així doncs, l’esport femení troba publicitat a mitjans independents i és aquí on Campeonas està fent a nivell estatl una tasca veritablement molt important.

Però juntament amb Campeonas cal fer passos més endavant. L’esport femení interessa, l’esport femení ha de promocionar-se perquè es col·loqui als titulars dels informatius de les cadenes generalistes. L’esport femení no ha de quedar reduït a unes poques pàgines webs que lluiten per donar veu a les milers d’esportistes que guanyen igual o més títols que els homes.

Ara mateix, molt pocs esports on les protagonistes són les dones, tenen un mínim espai als mitjans de comunicació. Sí, podem dir que tenim sort a la natació sincronitzada ja que l’equip femení sempre apareix a les notícies gràcies a les seves victòries. Però darrere d’elles hi ha més equips, hi ha més esportistes que guanyen títols, tornejos, campionats, europeus, mundials, jocs olímpics i no obstant això, res d’elles apareix a la premsa, ràdio o televisió.

sincro
L’equip de natació sincronitzada

De vegades, fa llàstima que l’única notícia que apareix a l’esport femení sorgeix d’alguna polèmica com per exemple, l’actual situació que viu el bàsquet femení. I és que a la FIBA solament se li ha ocorregut que per donar més publicitat a les esportistes, aquestes han de vestir amb roba més ajustada. Amb notícies d’aquest tipus, jo tinc la sensació  que l’esport femení està molt lluny de l’esport masculí, molt més del que crèiem.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 lectures d’aquesta notícia

També et pot interessar