Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

Les ONG convoquen concentracions contra les retallades socials

Barcelona, 5 d’abril de 2011.- Sota el lema “Ni un pas pas enrere. Prou retallades socials. Invertim en futur” la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament convoca concentracions cada dimecres des d’aquest dimecres 6 d’abril, i fins a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, en el marc d’una iniciativa més àmplia de la societat civil organitzada.

La FCONGD convoca la ciutadania cada dimecres a les 19 h. a la plaça del Pi de Barcelona. Segons els seus responsables, “si cada setmana hi ha un anunci de retallada, cada setmana hi haurà una concentració”. Les ONG inicien així una mobilització que té com a objectius la defensa d’un model de societat que aposti per les persones; fer visible al carrer el descontentament amb els anuncis de retallades del Govern de la Generalitat, i demanar uns pressupostos més responsables, socials i solidaris, sense retallades ni als serveis socials a casa nostra, ni al pressupost de cooperació internacional.

La iniciativa de les ONG de cooperació internacional és el primer moviment d’una plataforma social contra les retallades que s’està conformant i que es presentarà en societat properament. Aquesta plataforma oferirà les concentracions com una opció de protesta noviolenta per a totes les persones i les entitats que creguin que la crisi no l’han de pagar els/les més dèbils.

Les concentracions, pel seu caràcter sostingut en el temps, serviran per generar un espai físic de trobada, reflexió i unió de tot el tercer sector social català. Tindran igualment un caire obert i flexible que cada entitat responsable podrà adaptar al seu llenguatge i especificitat.

Més informació: prouretallades@gmail.com / premsa@fcongd.org Tel. 659 55 73 16.

Sílvia Galià
Comunicació

c/ Tàpies, 1-3 08001 Barcelona

Tel. 93 442 28 35/ Premsa: 659 55 73 16

premsa@fcongd.org / www.fcongd.org

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Com s’ha implementat la 1325. Jornades de l’ICIP

    En el marc de les Jornades que l’Institut Català Internacional per la pau...

Psicoteràpia feminista un factor de canvi i apoderament

  Per conèixer una mica més sobre aquesta proposta, La Independent va dialogar amb la...

Belén do Pará: La Convenció que ho va dir gairebé tot i ha aconseguit ben poc

    A Belem do Pará, per allà per on desemboca el riu Amazones, al Brasil...